Main Content

Futbal: Guardiola po ukončenej sérii Bayernu bez prehry: "Augsburg bol lepší"

nedeľa, 6. apríl 2014 12:05 | Autor: TASR

Mníchov 6. apríla (TASR) - Futbalisti FC Augsburg po druhý raz v histórii zdolali Bayern Mníchov (1:0) a ukončili tak 53-zápasovú sériu bez prehry v Bundeslige, ktorú ťahali zverenci Pepa Guardiolu. Španielsky kouč po sobotňajšom zápase 29. kola nemeckej ligy uviedol, že jeho tím neprehral preto, že dostali prednosť "mladší hráči, ale Augsburg bol jednoducho o trochu lepší".

Tréner čerstvého nemeckého majstra nechal odpočívať pred stredajšou odvetou štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 s Manchestrom United viacero hráčov zo základnej zostavy. Po pol hodine hry šokoval hostí Werner Mölders, ktorý využil chybu debutanta Mitchella Weisera. Franck Ribery, Arjen Robben a kapitán Philipp Lahm neboli na zápas nominovaní, okrem Weisera tak absolvoval premiéru aj krajný obranca Ylli Sallahi a dánsky stredopoliar Pierre-Emile Höjbjerg.

"Nemáme sa načo sťažovať. Prehrali sme preto, lebo súper bol o trochu lepší ako my," povedal Guardiola. "Bojovali sme a snahu chlapcom uprieť nemožno. Taký je však futbal, je to šport - nemôžete vždy vyhrať. Skôr, či neskôr niekde prehrať musíte. Akceptujeme to a teraz sa pripravíme, čo najlepšie na zápas s Manchestrom United.

Guardiola sa proti Augsburgu neskôr snažil oživiť hru Bayernu striedaniami, keď na ihrisko postupne poslal Thomasa Müllera, Maria Götzeho i Davida Alabu. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal Alaba, ale rakúsky reprezentant trafil iba konštrukciu domácej bránky. Mníchovčania si v dramatickom závere vytvorili ešte niekoľkých dobrých šancí, ale jedenástu výhru vonku v rade si už na konto nepripísali.

"Neprehrali sme preto, že hrali za nás mladší hráči," poznamenal Guardiola. "Höjbjerg a Weiser totiž patrili k najlepším hráčom na ihrisku. Už dlhší čas s nami trénovali a poznajú náš herný štýl, takže dobre vedia, čo od nich očakávam. Osobne môžem za dobrý výkon pogratulovať všetkým trom."

Bavorský sused Augsburg, ktorý predtým v Bundeslige Bayern nikdy nezdolal, vyhral jediné zo štrnástich vzájomných duelov ešte v roku 1961. Aktuálnu sériu bez prehry ťahal Bayern od 28. októbra 2012, keď podľahol doma Bayeru Leverkusen (1:2). Vonku predtým ťahal za kratší koniec naposledy v apríli 2012 s Borussiou Dortmund (2:1).