Main Content

Hokej-play off: Hlasy po zápase 4. semifinále Bystrica - Nitra (2:5)

pondelok, 31. marec 2014 21:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 4. semifinále Bystrica - Nitra (2:5)

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Po celkom dobrom začiatku a ďalšom góle, s ktorým sme išli do vedenia, nám vietor z plachiet zobral druhý inkasovaný gól na začiatku druhej tretiny. Nitra dobre bránila, zavrela stredné pásmo, jej prvá formácia ukázala najväčšiu kvalitu. Do ničoho nás nepúšťali, nám chýbala ľahkosť a väčšia energia. V niektorých fázach si naše mladé mužstvo neverilo, vyhadzovalo puky, urobíme však všetko pre to, aby sme sa pred našich skvelých fanúšikov vrátili. Nitra je veľmi silná doma, no my sme na jej ľade uhrali počas sezóny dobré výsledky."

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Prišli sme so snahou dobrou defenzívou držať domácich na dištanc. Rýchlo sme inkasovali, potom vyrovnali, v presilovke zasa pykali. Od stavu 2:2 sa kvalita pomaly preniesla na našu stranu, vytvorili sme si šance a nesmiernou bojovnosťou sa nám po dlhšom čase podarilo v Banskej Bystrici zvíťaziť. Hráči sú dobre trénovaní, aj oddýchnutí po sérii so Zvolenom, problém s kondíciou nemáme. V bránke sme urobili výmenu, prednosť dostal Lakosil a príležitosti sa chytil dobre."

Lukáš Novák, autor hetriku Nitry: "Dobre sme sa vyspali, inak pripravili. Zodpovedne sme pristúpili na zápas, aj chyby sme mali, no našťastie sme to uhrali. Darilo sa mi, mal som svoj deň, tri góly potešili. Bol to iný zápas, za stavu 2:2 bolo dôležité, kto strelí gól. Podarilo sa to nám a výsledok sme si už potom postrážili. Máme skúsené mužstvo, dokážeme hrať aj pod tlakom. Posledný krok býva najťažší, máme domáce prostredie, skvelých fanúšikov, dúfam, že sériu v stredu rozhodneme."

Radomír Heizer, kapitán B. Bystrice: "Ešte nie je koniec série, Nitra musí pridať jedno víťazstvo, a to je niekedy veľmi ťažké. Zápas sme dobre začali, viedli sme, škoda toho druhého gólu Nitry na začiatku druhej tretiny. Hra sa vyrovnala a viacmenej to už bolo o jednom góle. Zlomil nás Lukáš Novák, včera Nitranov zasa Kafka, na to sa však už netreba pozerať. Prehrávame v sérii 1:3, v kabíne zavládlo sklamanie, no ešte zabojujeme."