Main Content

Hokej: Oremus vo Vítkoviciach spokojný, jeho budúcnosť zatiaľ otvorená

piatok, 28. marec 2014 15:05 | Autor: TASR

Ostrava 28. marca (TASR) - Hokejovému trénerovi Petrovi Oremusovi, ktorý je asistentom Vladimíra Vůjteka na reprezentačnej striedačke Slovenska, skončila po sezóne vo Vítkoviciach zmluva. V klube českého extraligistu zažíva krásne obdobie, jeho budúcnosť je však nejasná.

Vítkovice postúpili jasným spôsobom do štvrťfinále play off, keď v predkole zdolali Liberec 3:0 na zápasy. Vo vyraďovačke však narazili na víťaza základnej časti Spartu Praha a ich cesta za predĺžením sezóny sa skončila. Rovnaký status získala aj zmluva Petra Oremusa. "Vo Vítkoviciach zažívam krásne dva roky z pohľadu kabíny, trénerských kolegov, realizačného tímu či funkcionárov klubu. Spolupráca na všetkých úrovniach bola z môjho pohľadu úspešná a veľmi príjemná. Nezažil som tu jediný vážnejší problém, všetko je na vysokej úrovni," cituje oficiálny web "oceliarov" slová 43-ročného kormidelníka. Na otázku jeho ďalšieho zotrvania v klube však neodpovedal.

Podľa portálu hokej.cz skončila zmluva aj Oremusovmu asistentovi Romanovi Šimíčkovi, ani jeden z nich však ešte nemá podpísaný nový kontrakt. Generálny manažér Vítkovíc Petr Husička ozrejmil, že definitívne rozhodnutie o budúcnosti oboch by malo padnúť budúci týždeň.