Main Content

Basketbalové playoff štartuje už dnes!

piatok, 7. marec 2014 14:39 | Autor: Viktor Štefaňák

Basketbalové playoff štartuje už dnes!
Basketbalové playoff štartuje už dnes! | zdroj: © TASR

Dnes sa rozbieha playoff našej najvyššej basketbalovej súťaže úvodnými duelmi. Po základnej časti sa umiestnil najvyššie obhajca titulu z Bratislavy. Inter má najširší a papierovo aj najsilnejší káder. Viacero ľudí z basketbalového prostredia ho považuje za favorita na titul a s veľkou pravdepodobnosťou by mal hrať finále.

Za Interom skončila Prievidza. Tá hrala pod trénerom Krajnovičom tímový basketbal a nenápadne sa dostala až na druhú priečku. Dokonca dva razy porazila majstra. Tretí bol Svit, ktorý je považovaný za čierneho koňa, keďže v závere ročníka sa rozbehol k výborným výkonom. Finalista z vlaňajšieho ročníka Komárno skončilo až na piatej priečke, ale pred playoff sa posilnilo rovnako ako štvrtá Nitra. Práve ich súboj bude najdramatickejší už v prvom kole.

Sklamali v Spišskej Novej Vsi, ktorá mala a má určite iné ambície ako posledné miesto, pričom ju vedie výborný Milan Černický. No chýbajúce financie a obnova kádra sa podpísali pod výrazný prepad v tabuľke. Podobne aj Levice, tie prišli o sponzora a odišli nie len z českej ligy, ale aj ich legionári. Tím sa trápil, ale vytiahol to pred Novovešťanov na playoff pozíciu. V Banskej Bystrici to dlho vyzeralo nádejne s mladými slovenskými hráčmi, ktorých ťahal Grznár, no po jeho zranení nadšenie trošku opadlo a najmä, prejavila sa úzkosť kádra.

V lige najviac zaujal návrat Martina Rančíka z neúspešného pôsobenia v Nymburku. On je teraz najväčšia osobnosť extraligy a vďaka nemu má Inter ešte väčšia šance obhájiť titul. Proti bude azda najlepší hráč ligy, Channels zo Svitu. Ten stíhal všetko naraz, útok, obranu, dirigovať hru. No to je zároveň aj nevýhoda, keďže celá hra Svitu stojí na jeho výkone. To v Prievidzi sú kolektívnejší, so superstrelcom Klaričom a trénerom Krajnovičom. Navyše majú obrovskú divácku podporu a tá im môže pomôcť nie len v prvých dvoch kolách, ale najmä v prípadnom finále. Veľmi dobrú sezónu má za sebou Rišo Grznár, no zranenie achilovky ho donútilo pauzovať. Ale ukázal, že do budúcna máme na čom stavať náš národný tím a keď chalani makajú, prídu aj výsledky. Zaujal aj mladý Mrviš z Handlovej či dobre hrajúci pivot Nuhanovič z Nitry, ten už vlani ťahal Levice v českej lige a patrí k tomu najlepšiemu, čo môžeme vidieť pod košom.

Na záver si povedzme, ako teda začnú úvodné série playoff už dnes o 18:00. Novinka je, že aj prvé kolo sa hrá na štyri víťazné zápasy.

Inter vs Levice
Prievidza vs Banská Bystrica

Svit vs Handlová
Nitra vs Komárno