Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Izrael - Slovensko

štvrtok, 6. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Izrael - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Izrael - Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti odohrali v Izraeli vydarený výkon a domácich zaslúžene porazili 3:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (7,5) – Pôsobil v bráne dobrým dojmom, keď z neho vyžaroval pokoj. Mal síce málo roboty, ale počas celých 90 minút bol koncentrovaný. Zneškodnil dve nebezpečné strely z diaľky a pri tretej už nemal veľa šancí zasiahnuť.

Peter Pekarík (8,5) – Vitaj späť! Ale sme sa načakali, aby Pekarík podal v reprezentácii výkon na aký má. Podporoval útok vo veľkom, v defenzíve neurobil chybu, vybojoval dva nebezpečné priame kopy, pričom prvý s bonusom žltej karty a po druhom sme strelili náš víťazný gól. Odteraz už iba takto!

Martin Škrtel (7,5) – Jedna jediná pozičná chybička za vyše hodiny je iba malá chybička krásy na jeho výkone. Nemal síce veľa práce, ale čo mal vyriešiť, to vyriešil. Izrael nás neohrozil z vnútra pokutového územia ani raz!

Ján Ďurica (7,5) – Bolo evidentné, že sa nudí, preto aj urobil malú chybičku, keď zbytočne chcel vyviesť loptu, z čoho vznikla nebezpečná štandardka pre súpera. No tento moment ho nakopol, hneď veci začal riešiť ako mal a pridal veľký bonus v podobe gólu.

Tomáš Hubočan (7,5) – Dodal našej obrane kompaktnosť, nebál sa podporiť aj útok a tiež občas išiel pre loptu až do stredu ihriska. Aj Hubočan sa zapojil do našej prvej gólovej akcie. V závere hral aj stopéra a nesklamal ani tam.

Norbert Gyömbér (7,5) – Už hneď na začiatku naznačil súperom, že cez neho len tak ľahko neprejdú. V defenzíve si svoje úlohy splnil, keď mu možno vyčítal iba jeden faul pred pokutovým územím. A ako je uňho typické, nebál sa hrať aj futbal.

Samuel Štefánik (5,5) – Nebol to ten Štefánik akého poznáme z Corgoň ligy. Chcel, snažil sa, ale neukázal svoje silné stránky. Bolo vidieť, že nie je so spoluhráčmi zohratý, keďže im posielal iné prihrávky, aké by oni potrebovali.

Stanislav Šesták (7,5) – Každou minútou sa zlepšoval, každou akciou bol bližšie k správnemu riešeniu, až sa dopracoval ku gólovému centru. Jeho nábehy za obranu boli veľmi dôležité. Stále má čo ponúknuť.

Marek Hamšík (7,5) – Nedal gól, nepripísal si asistenciu, ale aj tak nechal výraznú pečať na našom výkone. Zapojil sa do prvej gólovej akcie, jeho kolmice boli ukážkové a celý zápas udržiaval náš výkon v rovnováhe.

Vladimír Weiss (7,5) – Ukázal najviac futbalovej krásy zo všetkých aktérov na ihrisku. Nielen jeho prieniky, ale aj diagonály stáli za to. Výčitkou môže byť iba to, že nie vždy si stopercentne plnil defenzívne povinnosti.

Martin Jakubko (7,5) – Tradične sa bil na hrote nášho útoku. Zo začiatku bol síce trochu stratený, ale neskôr sme začali využívať jeho prednosti. Ako správny útočník strelil gól a neraz podržal loptu aj v ťažkých situáciách.

Róbert Mak (7) – Nezapadol do zápasu tak ako by sa čakalo. Prvý svetlý moment z jeho strany prišiel až tesne po druhom góle, keď vyzval do šance Stocha. No dal náš poisťujúci tretí gól, čo ho dostáva do lepšieho svetla.

Miroslav Stoch (7,5) – Tiež nezapadol rýchlo do zápasu, ale po skvelom gólovom centri na hlavu Ďuricu sa naštartoval. Potom to už bol Stoch akého chceme. Pri treťom góle si pripísal hokejovou terminológiou povedané druhú asistenciu.

Filip Hološko (5) – Hrali sme tak dobre, že sme ani nepocítili absenciu jedného hráča v druhom polčase. Hološko sa totiž do zápasu absolútne nedostal, keď sa utopil v zmene systému.

Adam Nemec (6) – Aj Nemec mal veľký problém pri hre na dvoch útočníkov, ale na rozdiel od Hološka, v posledných desiatich minútach aspoň niečo ukázal. A to strelu vedľa a hlavne skvelý pas na Stocha od polovice ihriska.

Dušan Švento (6,5) – Prišiel už do takej fázy zápasu, v ktorej bolo ťažké niečo ukázať. Ale niečo aj tak stihol. Pri inkasovanom góle mal dostúpiť svojho hráča a nedovoliť mu vyslať gólovú strelu, ale všetko odčinil skvelým nábehom a asistenciou na náš tretí gól.

Filip Kiss (bez známky) – Prvá reprezentačná čiarka a v nej toto. Najprv dobrá prihrávka do šance Stochovi a vzápätí sa nechal hlúpo obohrať a dovolil súperovi poslednú strelu.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusii oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?