Main Content

Futbal: Pardewa za incident s Meylerom už obvinila aj FA

pondelok, 3. marec 2014 18:05 | Autor: TASR

Londýn 3. marca (TASR) - Už aj Anglická futbalová asociácia (FA) obvinila z nevhodného správania sa trénera Newcastle United Alana Pardewa za incident zo sobotňajšieho zápasu 28. kola Premier League na ihrisku Hull City. Na ten reagoval promptne už aj sám klub, ktorý kouča potrestal finančnou pokutou 100.000 libier.

V 72. minúte duelu sa Pardew dostal do konfliktu s domácim stredopoliarom Davidom Meylerom. Ten chcel rýchlo zahrať loptu autovým vhadzovaním, tréner Newcastlu mu však stál v ceste a Meyler ho z toho dôvodu jemne odstrčil. Temperamentnému koučovi sa to však nepáčilo, pristúpil k Meylerovi a hlavou ho udrel do čela. Následne sa do strkanice pri postrannej čiare zapojilo niekoľko hráčov. Pardew bol za zákrok od hlavného rozhodcu okamžite vykázaný na tribúnu, Meyler dostal za svoj podiel na incidente žltú kartu.

"Je mi to veľmi ľúto, v prvom rade som sa nemal do takej situácie vôbec dostať. Nechal som sa uniesť vypätým priebehom duelu. Meylerovi som sa po zápase ospravedlnil," povedal Pardew po zápase pre Sky Sports.

Pardew sa má k celej veci vyjadriť do štvrtka, potom bude nasledovať verdikt disciplinárky.