Main Content

Basketbal: Slovenky do 17 rokov sa na žrebe MS vyhli najsilnejším súperkám (2)

streda, 26. február 2014 17:05 | Autor: TASR

Bratislava 26. februára (TASR) - Slovenské basketbalistky do 17 rokov sa na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie stretnú v základnej C-skupine s Mexikom, Austráliou a Japonskom. Rozhodol o tom žreb, ktorý sa uskutočnil v stredu v bratislavskom hoteli Holiday Inn. Šampionát je na programe od 28. júna do 6. júla 2014 v Bratislave, dejiskami zápasov budú HANT aréna na Pasienkoch a AEGON aréna.

Žreb prebehol pod taktovkou športového riaditeľa Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) Ľubomíra Kotlebu, asistovali mu slovenské basketbalové legendy Stanislav Kropilák, Beata Renertová, Richard Petruška a Miroslav Rehák. Mladé Slovenky pod vedením trénera Igora Skocovského sa 28. júna stretnú s Mexikom, o deň neskôr si zmerajú sily s rovesníčkami z Austrálie a 1. júla ich čaká Japonsko.

"Sme veľmi spokojní. Vyšlo nám to, čo sme si želali - vyhnúť sa silným európskym tímom ako Španielsko a Francúzsko. Japonky poznáme z vlaňajších prípravných duelov, určite sa dá hrať aj s Austráliou, ktorá je hlavným favoritom našej skupiny. Mexiko sa predstaví na šampionáte po dlhšom čase, čiže je pre nás veľkou neznámou. Bol by som rád, ak by sme v skupine skončili do druhého miesta," vyjadril spokojnosť so žrebom tréner Igor Skocovski.

Žreb MS basketbalistiek do 17 rokov - zloženie skupín:

A-skupina: Česká republika, Maďarsko, Kanada, Kórejská republika

B-skupina: Španielsko, Taliansko, Brazília, Egypt

C-skupina: Austrália, SLOVENSKO, Japonsko, Mexiko

D-skupina: USA, Francúzsko, Čína, Mali

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. a 3. odsek