Main Content

ZOH14-Biatlon: Pozitívny test mala Sachenbacherová-Stehleová (3)

piatok, 21. február 2014 18:05 | Autor: TASR

Roza Chutor 21. februára (TASR) - Pozitívny dopingový test na ZOH v Soči mala podľa informácií agentúry DPA nemecká biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová. Vedenie výpravy nepotvrdí meno do výsledku analýzy B-vzorky, potvrdilo však pozitívnu A-vzorku nemeckého športovca. V piatok popoludní sa Sachenbacherová-Stehleová postavila pred novinárov a priznala sa, že ona je dopingovou hriešničkou.

"Vieme kto to je, ale meno vám nemôžem prezradiť. Pokiaľ mi je známe, išlo o stimulant, ktorý môžete nájsť vo výživových doplnkoch. Čiže žiadne EPO alebo iné formy krvného dopingu," uviedol hovorca Nemeckej lyžiarskej federácie Stefan Schwarzbach pre DPA a dodal, že meno dopingového hriešnika oficiálne oznámi MOV.

Tridsaťtriročnú Sachenbacherovú-Stehleovú nenominovali do piatkovej štafety. V pretekoch s hromadným štartom skončila v Soči na štvrtom mieste. Skúsená pretekárka, ktorá sa predtým venovala behu na lyžiach, má vo svojej zbierke celkovo päť olympijských medailí. V Salt Lake City 2002 získala zlato v bežeckej štafete na 4x5 km a o osem rokov neskôr vo Vancouveri pridala prvé miesto v tímovom šprinte.

Sachenbacherová-Stehleová mala problémy s dopingovými komisármi už predtým. Na ZOH 2006 v Turíne ju spoločne s ďalšími 14 športovcami suspendovali na päť dní za zvýšenú hladinu hemoglobínu.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o text v 1. a 3. odseku.