Main Content

ZOH14-Hokej: Vůjtek má zmiešané pocity, no Sýkora s ním dovidí až do Ostravy

štvrtok, 20. február 2014 15:05 | Autor: TASR

Soči 20. februára (TASR) - Tréner Vladimír Vůjtek má po ZOH v Soči zmiešané pocity. Po výsledkoch olympijskej reprezentácie i po verejnej atmosfére, ktorá nastala v súvislosti s viacerými nominačnými "bremenami". K azda najväčšej kauze súčasného slovenského hokeja, teda k absencii Miroslava Šatana, sa vracia nerád, ale okolnosti štvrtkového operatívneho stretnutia s médiami ho k tomu donútili. "Nie som si taký istý, či by jeho prítomnosť zmenila štýl alebo výsledky našej hry. Myslím si, že mužstvo nie je závislé na jednom hráčovi," zdôraznil Vůjtek.

Ešte nemá jasno ani ohľadom svojho pôsobenia pri kormidle národného tímu. Na druhej strane naznačil nepravdepodobnosť svojho odchodu pred vypršaním zmluvy, ktorú so zväzom uzavrel vrátane májových MS v Minsku. Práve v súvislosti so šampionátom tréner odmietol medializované informácie ohľadom možnosti Šatanovho štartu v Bielorusku: "To je práve to, že ja som o ničom takom nehovoril. V tom čase som sa vyjadroval len k olympiáde. A teraz si musím sadnúť so šéfom zväzu Igorom Nemečkom, aby sme si rozobrali olympijský turnaj a povedali si, čo ďalej. Samozrejme, že to bol neúspech, bol to veľký neúspech a vtedy sa musí o tom hovoriť."

Svojho kolegu sa však hneď zastal generálny manažér slovenskej reprezentácie. Otto Sýkora pripomenul situáciu pred dvoma rokmi, keď súčasný realizačný tím prevzal žezlo po totálnom prepade mužstva na domácich MS v Bratislave. "Už vtedy to bolo neľahké, vypadávali nám z nominácie hráči a my sme to riskli zobrali sme do Helsínk desať nováčikov. Napriek tomu sme urobili striebro. Ukázali sme cestu, vlani nám opäť vypadlo zo pätnásť hráčov, ale opäť sme podľa mňa nesklamali. Pri troche šťastia sme tých Fínov mohli aj zdolať. Uvedomujeme si, že tento olympijský turnaj nedopadol dobre, ani z pohľadu výsledku, ani herný prejav nebol dobrý. Ale nie je dôvod teraz všetko zahodiť, boli tu štyria úplne mladí chlapci a všeobecne je na čom pracovať. Jednoznačne to vidím tak, že Vláďa mi mal naopak zostať pri národnom mužstve ešte dlhšie."

To by samozrejme znamenalo, ak by nedajbože reprezentácia v Minsku nestiahla slovenský hokej do nižšej kategórie, že by Vůjtek viedol tím na MS v rodnej krajine a dokonca aj v rodnom kraji, lebo Slovensko by v roku 2015 malo hrať v prvých dvoch fázach šampionátu v Ostrave. Na takúto víziu Vladimír Vůjtek nepovedal nič, iba sa usmial...