Main Content

Elitná zostava stredajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (7.)

štvrtok, 20. február 2014 09:10 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava stredajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (7.)
Elitná zostava stredajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (7.) | zdroj: © TASR

Zimné olympijské hry 2014 v Soči sa už dávno rozbehli. V plnom prúde je aj hokejový turnaj pod piatimi kruhmi. Štyri štvrťfinálové súboje nám priniesli veľmi zaujímavé zápasy. Ktorým hráčom sa v nich najviac darilo? Prinášame vám tradičnú Elitnú zostavu dňa.

Brankár

Kristers Gudlevskis (Lotyšsko) Bilancia: 55 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly,96,49% úspešnosť zásahov

Kanadská reprezentácia celý čas režírovala zápas s Lotyšskom. Bola jednoznačne lepším mančaftom, no na postup do semifinále sa aj tak obrovsky nadrela. Razantne proti ich výhre bol totiž 21-ročný gólman Kristers Gudlevskis, ktorý v zápase zneškodnil 55 streleckých pokusov „javorových listov“. Za svoj chrbát pustil len dva puky, no aj to Kanade stačilo na postup. Do najlepšej štvorky sa zverenci Mikea Babcocka dostali po výhre 2:1 a brankár pôsobiaci v nižších zámorských súťažiach sa stal smutným hrdinom včerajšieho štvrťfinálového súboja.

Obrancovia

Ryan Suter (USA) Bilancia: 0+3

Elitný zadák USA doviedol svoj celok do semifinále vo veľkom štýle. Svojim spoluhráčom na ľade šiel príkladom, bol najvyťaženejším hráčom amerického výberu, na výhre 5:2 nad Českom sa podieľal troma gólovými prihrávkami a okrem podpory útoku si dobre plnil aj svoje obranné povinnosti.

Erik Karlsson (Švédsko) Bilancia: 0+2

23-ročný Švéd do Soči zavítal s nálepkou „najproduktívnejší obranca NHL“ a svoje výkony zo zámoria si preniesol aj na starý kontinent. Zápas čo zápas prechádza vo svojich ofenzívnych výpadoch súperovou obranou ako nôž maslom a mnohým pripomína legendárne akcie hviezdneho Bobbyho Orra. Karlsson si v súboji proti Slovinsku vylepšil štatistiky o dve asistencie a radoval sa z víťazstva 5:0. Stále je to však predovšetkým ofenzívny bek a v obrannej činnosti ešte má čo doháňať. Práve táto herná činnosť je tým miestom, kde ho najviac tlačí topánka.

Útočníci

Loui Eriksson (Švédsko) Bilancia: 1+1

Do našej Elitnej zostavy dňa sa dostal aj Karlssonov spoluhráč Loui Eriksson. Útočník, ktorý takmer prišiel o účasť pod piatimi kruhmi pre otras mozgu, sa na postupe „troch koruniek“ do semifinále podieľal bilanciou 1+1. Prezentoval sa viacerými veľmi vydarenými akciami a s tromi streleckými pokusmi patril medzi najaktívnejších švédskych strelcov.

David Backes (USA) Bilancia: 1+1

Backes bol v súboji s Českom druhým najvyťaženejším útočníkom americkej reprezentáci. Vynikajúco si plnil defenzívne povinnosti, párkrát perfektne „zrušil“ Jaromíra Jágra, bojoval o každý kúsok ľadu a okrem svojho svedomitého výkonu sa predviedol v plnej paráde aj v ofenzíve. Strelil jeden gól a na ďalší americký presný zásah prihrával.

Teemu Selänne (Fínsko) Bilancia: 1+1

„Fínsky blesk“ v štvrťfinálovom súboji ako správny kapitán zavelil do útoku a „Suomi“ doviedol do semifinále. Strelil víťazný gól zápasu a taktiež prihrával na gól Mikaela Granlunda, ktorý dal neľútostnému boju medzi Fínmi a Rusmi gólovú bodku už v 26. minúte, keď svojím presným zásahom zvyšoval skóre na 3:1.