Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Slovinsko

sobota, 15. február 2014 12:28 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Slovinsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Slovinsko | zdroj: © TASR

Máme za sebou druhý zápas na ZOH, v ktorom sme dostali ďalšiu poriadnu facku. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Jaroslav Halák (2,5) – Je obrovskou hanbou, že našim najlepším hráčom proti Slovinsku bol brankár, ktorý ani v zápase nepôsobil najistejšie. Halákovi nečakane občas vypadli puky a dvakrát ani nevedel, kde ho má.

Zdeno Chára (1) – Kde je ten líder, po ktorom túžime? Ak už ani Chára nevie kde je puk ... Tak potom sa netreba čudovať, že ostatní ho v tomto nasledovali. Pri druhom inkasovanom góle, keď mu puk prešiel pomedzi nohy, vyzeral komicky.

Tomáš Starosta (1) – Práve pri tomto góle zaváhal aj Starosta, ktorý dovolil prihrať Urbasovi pred bránu. Nemal taký čas na ľade, aký by sa čakal od obrancu prvého útoku, čo tiež o niečom hovorí.

Ivan Baranka (2) – Aj Baranka urobil zopár chýb, lenže ukázal aj dva skvelé obranné zákroky, bez ktorých by nám bolo ešte horšie. V druhej tretine zmaril prečíslenie súpera dvoch na jedného a v tretej zabránil gólu v oslabení, keď doslova chytil gól.

Andrej Meszároš (1,5) – Dlho sa zdalo, že bude náš najlepší obranca v zápase, lenže sám si to pokazil detinským vylúčením. A práve toto oslabenie zlomilo naše nádeje, keďže počas neho Slovinci otvorili skóre.

Martin Marinčin (1) – Opäť mínuska, čiže celkovo už -5 na turnaji. Marinčin sa snaží, no stále tomu veľa chýba. Pri vylúčení zaťahoval záchrannú brzdu za zaváhanie iných, no neskôr urobil chyby aj on. Pri treťom góle aj jeho „vykúpal“ Kopitar.

Andrej Sekera (1) – Až sa nechce veriť, že hráč takéhoto formátu, podá takýto výkon. Urobil obrovskú chybu pri prvom góle, nevedel rozohrať puk, čo od neho čakáme a k tomu všetkému si aj on pozrel Kopitarovo sólo z prvého radu.

Marián Hossa (2) – Len o jednom momente v zápase možno povedať, že sme sa aspoň trochu zdvihli. Bolo to na konci druhej tretiny, keď Marián vybojoval presilovku, z čoho vznikol náš najväčší tlak v zápase. Raz sa aj skvele vrátil do obrany, no na hráča jeho formátu stále veľmi málo.

Michal Handzuš (1) – Začneme pozitívom, zlepšuje sa na vhadzovaniach. V prvom zápase mal úspešnosť 31%, dnes 48%. Ale stále má biedne čísla, ktoré súvisia aj s tým, že nevie ako center naštartovať prvý útok.

Tomáš Záborský (2) – Záborský si svoju nomináciu obhájil, a to nielen tým, že skvele prihral na náš jediný gól. Ale prečo vyslovený strelec musí prihrávať na gól a jemu nemá kto prihrať ani do šance ...

Tomáš Jurčo (2) – Pri záverečných hodnoteniach bude patriť medzi pozitíva, no to hlavne iba preto, že je mladý a vývojaschopný. Gratulujeme k prvému reprezentačnému gólu, ktorý si zaslúžil za to, že bol náš najaktívnejší strelec v zápase (5 pokusov), ale aj Jurčo by sa mal výkonnostne zlepšiť.

Tomáš Kopecký (bez známky) – Šťastlivec alebo smoliar? V celkovom sumáre má asi smolu, že odišiel z ľadu kvôli zraneniu a už si možno nezahrá, no šťastie mal v tom, že na toto trápenie sa po zranení už nemusel pozerať.

Tomáš Tatar (1,5) – Po prvom zápase sa od neho čakalo veľa, lenže v druhom zápase ukázal veľmi málo. Občasné záblesky nič neriešia. Súper ho dobre pokrýval, no keď mu robilo problém sa presadiť proti Slovincom, tak potom čo v iných zápasoch?

Richard Pánik (1,5) – Tiež patril medzi našich lepších útočníkov, no aj tak musí ukázať výrazne viac. Ukážkovo vybojoval presilovku na Kopitarovi, čo bol asi jediný moment, keď náš hráč tohto hokejistu v nejakom momente prevýšil.

Tomáš Surový (1) – Prvá tretina a zbytočný faul v útoku. Druhá tretina, zahodil našu najväčšiu šancu, keď stačilo zdvihnúť puk. Tretia tretina, nedokázal pri mantineli odstaviť Kopitara, ktorý následne dal tretí gól a Surový následne odstavil Halákovi prilbu z hlavy. Máme síce málo centrov, ale Surový by si nezaslúžil ani tribúnu.

Milan Bartovič (1) – Už vieme, prečo išiel na ZOH, no stále to nechápeme. Aj v druhom zápase ukázal rýchlosť, no Surový jeho skvelú prácu znegoval. Bol jeho jediný dobrý moment, a podobne tomu bolo aj v prvom zápase, čo je menej ako málo.

Branko Radivojevič (1) – Štatistika hovorí, že bol na ľade 12 minút a 15 sekúnd, no naozaj si nespomíname, že by ho aspoň raz bolo vidieť!

Peter Ölvecký (1,5) – Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou, slovenský stredný útočník má na ZOH 2014 po zápase pozitívnu bilanciu na buly, hoci tesne, no aj stále biednych 54% sa zapíše do dejín ...

Marcel Hossa (1) – Tiež sa nechce veriť, že vraj hral vyše 10 minút, keďže na ľade ho vôbec nebolo vidno. Ale sme si istí, že na zápase bol, veď 102 sekúnd pred koncom ho ukázala kamera tam, kde mu to svedčí – na lavičke!

Michel Miklík (2) – Naskočil do druhej tretiny a bolo to dobré rozhodnutie. Hneď mal šancu, pričom neskôr aj ďalšiu a postaral sa tak o dve z iba troch našich šancí v tejto časti hry. Na budúce nech už hrá od začiatku, je koho vymeniť!

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?