Main Content

Kuzminovú i Gerekovú zradila štvrtá streľba, obe s tromi chybami

piatok, 14. február 2014 20:05 | Autor: TASR

Kuzminovú i Gerekovú zradila štvrtá streľba, obe s tromi chybami
Kuzminovú i Gerekovú zradila štvrtá streľba, obe s tromi chybami | zdroj: © TASR

Soči 14. februára (TASR) - Slovenské biatlonistky zradila v piatkových individuálnych pretekoch na 15 km posledná strelecká položka. Anastasia Kuzminová i Jana Gereková v nej spravili tri chyby a prišli o šancu na dobré umiestnenie, prvá menovaná dokonca o šancu na medailu.

Olympijská víťazka z úvodného šprintu figurovala pred poslednou "stojkou" na 11. mieste, pričom z pätnástich terčov netrafila iba jediný. Štvrtá položka jej však vôbec nevyšla. "Z nášho pohľadu to boli zaujímavé preteky, keďže sme boli v boji o medailu až do poslednej streľby. Myslím si, že na Nasťu doľahla psychická a fyzická únava, lebo už pred pretekmi sa priznala, že sa cíti dosť unavená," uviedol jej strelecký tréner Juraj Sanitra.

Kuzminová prišla o medailu v stíhacích pretekoch taktiež pri poslednej položke, vtedy nevybielila štvrtý terč. "V posledných pretekoch nám začínajú robiť problémy. Myslím si, že Nasťa začala veľa premýšľať o výsledku. Hlavne neurobí prácu tak, ako ju máme naučenú. Vyjde z rytmu, je tam menšia stabilita polohy a potom prídu chyby. Musíme popracovať na streľbe v stoji. To, čo nás držalo počas sezóny, nám teraz začína haprovať," pokračoval Sanitra.

Pred jej záverečným individuálnym vystúpením v Soči však hlavu nevešia a verí, že do pondelňajších pretekov s hromadným štartom sa stihne zregenerovať a opäť podá svoj optimálny výkon. "Pokiaľ bude strieľať tak ako dnes v prvých troch položkách, čiže v pohode, rytmicky a rýchlo, tak má šancu na dobré umiestnenie. Preteky sú pre ňu veľkou motiváciou, teší sa na ne a dokonca by mala štartovať s číslom 1. Flintu do žita nehádžeme," dodal.

Gereková figurovala pred poslednou "stojkou" na 24. pozícii, tri minuté terče ju však odsunuli až na konečné 50.. "Opäť nemôžem byť spokojná so svojím výkonom, hlavne na strelnici. Prvé tri položky to vyzeralo ešte celkom dobre, ale na štvrtej som to už nezvládla fyzicky. Už aj to štvrté kolo sa mi išlo ťažko, dnes to nebolo dobré ani bežecky," povedala sklamane.

Dvadsaťdeväťročná biatlonistka tak ani v treťom štarte na zimných hrách v Soči neprenikla medzi najlepšie a tak prišla aj o štart v hromadných pretekoch. "Nemôžem byť spokojná ani s jedným výkonom, dúfam, že si náladu napravím ešte v štafetách," dodala.