Main Content

Futbal-LM: PSG v prvom osemfinále v Leverkusene bez zraneného Cavaniho

štvrtok, 13. február 2014 17:05 | Autor: TASR

Paríž 13. februára (TASR) - Francúzsky šampión Paríž Saint-Germain nastúpi v prvom osemfinálovom súboji futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na pôde Bayeru Leverkusen bez útočníka Edinsona Cavaniho.

Uruguajský bombardér sa nestihne dať do utorka 18. februára do poriadku po zranení stehenného svalu, informovala agentúra Reuters. V odvete v Parku princov, ktorá sa uskutoční 12. marca, by však nemal chýbať na súpiske PSG.

Cavani sa zranil 31. januára v ligovom zápase s Bordeaux (2:0) a lekári odhadli dĺžku jeho liečby na tri týždne. Zatiaľ vynechal dva súboje parížskeho tímu, semifinále Ligového pohára s FC Nantes (2:0) a víkendový ligový šláger na pôde AS Monaco (1:1).

"Nepočítali sme s tým, že bude môcť hrať v Leverkusene. Neprekvapilo nás to, ale všetko nasvedčuje tomu, že sa čoskoro vráti," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii kouč PSG Laurent Blanc, ktorého zverenci v generálke na LM nastúpia v piatkovom súboji 25. kola Ligue 1 doma proti zachraňujúcemu sa Valenciennes.

V prvej sezóne v drese PSG odohral Cavani 30 zápasov, v ktorých nastrieľal 20 gólov v rámci všetkých súťaží. Počas jeho absencie nastupuje Paríž SG na hrote so švédskym kanonierom Zlatanom Ibrahimovičom, ktorého na "krídlach" podporujú Lucas a Ezequiel Lavezzi, prípadne Javier Pastore.