Main Content

Elitná zostava stredajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (1.)

streda, 12. február 2014 21:45 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava stredajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (1.)
Elitná zostava stredajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (1.) | zdroj: © TASR

Zimné olympijské hry 2014 v Soči sa už dávno rozbehli. Prvých súbojov sa dočkali aj hokejoví priaznivci, ktorí si počas prvého hracieho dňa hokejového turnaja pod piatimi olympijskými kruhmi mohli vychutnať súboj medzi Švédmi a Čechmi a taktiež zaujímavé meranie síl medzi Lotyšskom a Švajčiarskom. Prinášame vám tradičnú elitnú zostavu dňa.

Brankár

Edgars Masalskis (Lotyšsko) Bilancia: 38 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97,44% úspešnosť zásahov

Málokto by očakával, že sa v našej Elitnej zostave dňa objaví práve Edgars Masalskis. 33-ročný Lotyš na prelome rokov nemal žiadny angažmán a po takmer päťmesačnej pauze sa rozhodol vyladiť formu pred ZOH v Poprade s ktorým sa v polovici januára dohodol na zmluve. V drese „kamzíkov“ predvádzal veľmi kvalitné výkony a tie si preniesol aj na Olympiádu. Lotyšská reprezentácia vďaka skvelému výkonu Masalskisa do poslednej chvíle so Švajčiarskom bojovala o body, no osem sekúnd pred koncom stretnutia prišiel smolný gól, ktorý bol pripísaný Simonovi Moserovi. Puk sa za chrbát inak stopercentného lotyšského brankára ocitol po tom, čo si ho do brány nešťastne zrazil bek Georgijs Pujacs. Švajčiarsko zdolalo Lotyšsko futbalovým výsledkom 1:0 a smutným hrdinom zápasu bol práve rodák z Rigy, ktorý zastavil 38 streleckých pokusov súpera.

Obrancovia

Erik Karlsson (Švédsko) Bilancia: 2+0

Prvým obrancom je Erik Karlsson. Švéd hrajúci v zámorí v drese Ottawy Senators sa výraznou mierou podpísal pod víťazstvo majstrov sveta z roku 2013. Na výhre 4:2 sa podieľal dvoma presnými zásahmi. Na ľade strávil devätnásť minút a jednu sekundu, do štatistík si pripísal dve „plusky“ a potvrdil fakt, že je špičkovým ofenzívnym bekom.

Marek Židlický (Česko) Bilancia: 1+0

V obrane dopĺňa dvojgólového Karlssona jeho včerajší náprotivok Marek Židlický, ktorý sa prezentoval nádherným príklepom na ktorý Lundqvist nemal nárok a okrem toho zápas zakončil s dvomi plusovými bodmi. V zápase strávil na ľade 26 minút a 56 sekúnd, čím bol s obrovským náskokom jednoznačne najvyťaženejším hráčom prvého hracieho dňa na Zimných olympijských hrách 2014 v Soči.

Útočníci

Alexander Steen (Švédsko) Bilancia: 0+1

Šiesty najlepší strelec aktuálnej sezóny National Hockey League sa v dueli s Českom strelecky nedokázal presadiť, no potvrdil, že hrá v životnej forme. Rodák z kanadského Winnipegu si v zápase vylepšil štatistiky o jednu asistenciu a vďaka jeho perfektnej práci pred bránou Švédi strelili víťazný gól zápasu, ktorý padol z hokejky Henrika Zetterberga.  

Henrik Zetterberg (Švédsko) Bilancia: 1+0

Zetterberg v zámorí v drese Detroitu Red Wings zbiera v priemere bod na zápas. Tejto hodnote by sa mal priblížiť aj na Olympiáde. Center prvej švédskej lajny hneď v prvom zápase pod piatimi kruhmi dokázal, že kapitánske „céčko“ mu nebolo prišité na najcennejší dres len tak náhodou. Bol ho plný ľad, strelil víťazný gól zápasu a opäť hral perfektne v defenzíve, vďaka čomu si na svoje konto pripísal dva plusové body.

Jaromír Jágr (Česko) Bilancia: 1+0

Našu Elitnú zostavu uzatvára nestarnúci Jaromír Jágr, ktorý sa v zápase s výberom „troch koruniek“ prezentoval svojou typickou akciou. Jednou rukou sa natlačil pred bránu súpera a so šťastím sa puk z jeho hokejky ocitol až vo švédskej bráne. Jeho gól Česku na body nestačil, no 41-ročný krídelník potvrdil, že vek je len číslo a treba s ním rátať aj v ďalších zápasoch. Napriek tomu, že patrí medzi najstarších hráčov na hrách.