Main Content

Soči: Švajčiari zdolali Lotyšsko gólom v poslednej minúte!

streda, 12. február 2014 20:05 | Autor: TASR

Soči: Švajčiari zdolali Lotyšsko gólom v poslednej minúte!
Soči: Švajčiari zdolali Lotyšsko gólom v poslednej minúte! | zdroj: © TASR

Soči 12. februára (TASR) - Dvoma súbojmi základnej C-skupiny odštartoval v stredu v Soči mužský olympijský hokejový turnaj.

Favorizovaní Švajčiari zdolali v Šajba aréne Lotyšsko 1:0 gólom 7,9 sekundy pred koncom riadneho času. Jeho autorom bol Simon Moser, ktorého nahodenie pred bránku si nešťastne zrazil do vlastnej bránky Georgijs Pujacs.

C-skupina:

Lotyšsko - Švajčiarsko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 60. Moser (Streit). Rozhodovali: Brüggemann (Nem.), Meier (USA) – Amell (Kan.), Suominen (Fín.), vylúčení: 5:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 5116 divákov.

Lotyšsko: Masalskis – Rekis, Ozolinš, Kulda, Bartulis, Sotnieks, Pujacs, K. Redlihs, Freibergs – Darzinš, Sprukts, M. Redlihs – Karsums, Vasiljevs, Daugavinš – Indrašis, Girgensons, Keninš – Štals, Pavlovs, Cipulis

Švajčiarsko: Hiller – Streit, Diaz, Weber, Josi, Vauclair, Seger, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss, Moser – Suri, Ambühl, Bieber – Wick, Romy, Brunner – Bodenmann, Cunti, Hollenstein – Gardner

Úvodné minúty patrili prekvapujúco lotyšskému tímu, potom ale prevzal iniciatívu favorit. Švajčiari sa tlačili dopredu, v 7. minúte sa do prvej šance uvoľnil Niederreiter, ale zakončil nepresne. Nebezpečnú strelu toho istého hráča v presilovke "vyhlavičkoval" v 14. minúte Masalskis maskou a vzápätí do tretice aktívny Niederreiter v čistej príležitosti znova stroskotal na brankárovi. Helvéti pokračovali v aktivite aj v prostrednej časti, no Masalskis naďalej "čaroval". V 25. minúte zabránil po prečíslení betónom skórovať Brunnerovi a o chvíľu ho na bránkovej čiare po strele Webera zastúpil obranca Kulda. Efektným "semaforom" zlikvidoval aj delovku Cuntiho na začiatku tretej tretiny. Lotyši útočili sporadicky, ale v 52. minúte takmer zaskočili súpera po strele Girgensonsa do ľavej žŕdky. O všetkom napokon rozhodol necelých osem sekúnd pred koncom riadneho času nešťastný vlastný gól Pujacsa, ktorý si zrazil puk do bránky po nahodení Mosera.