Main Content

Slováci v Soči: Tomáš Jurčo - slovenská hokejová nádej

nedeľa, 9. február 2014 10:30 | Autor: Dávid Lech

Slováci v Soči: Tomáš Jurčo - slovenská hokejová nádej
Slováci v Soči: Tomáš Jurčo - slovenská hokejová nádej | zdroj: © TASR

Slovenský hokej má už dávno za sebou časy svojej najväčšej slávy. Slovákov v najlepšej hokejovej lige stále ubúda a vyhliadky do budúcnosti nie sú ružové. Hokejovým priaznivcom však dodáva nádej niekoľko mladých slovenských talentov, ktorí by sa o pár rokov mali stať tvárami slovenského hokeja. Jedným z takých želiezok v ohni je aj košický rodák Tomáš Jurčo, ktorý sa pomaly ale isto začína trvalo presadzovať v najlepšej hokejovej lige sveta.

Odchovanec košického hokeja pri svojich rovesníkoch doslova nemal konkurenciu a tak už v pätnástich rokoch začal hrať za košickú „osemnástku“, kde vo svojej premiérovej sezóne 2007/2008 nazbieral 52 kanadských bodov v 57 stretnutiach. O rok neskôr sezónu začínal opäť v tíme „U18“, no v piatich zápasoch mu v štatistikách svietila bilancia 8+5 a Jurčo bol preradený do košickej juniorky, kde zbieral vyše bod na zápas. Na konci sezóny mal 49 bodov, ktoré získal v 48 zápasoch. Stal sa taktiež súčasťou slovenskej „osemnástky“ na majstrovstvách sveta, kde bol spoločne s Marekom Hrivíkom za bilanciu 2+3 v šiestich dueloch najproduktívnejším hráčom Slovenska.

Jeho parádne výkony si všimli v zámorí a v roku 2009 bol v rámci CHL draftovaný v prvom kole ako štvrtý v poradí tímom Saint John Sea Dogs z Quebec Major Hockey League. 188 centimetrov vysoký krídelník sa rozhodol opustiť Slovensko a odišiel do Kanady, kde sa okamžite zaradil medzi najlepších hráčov ... celý profil Tomáša Jurča nájdete v našej encyklopédií tu >>>

Celý profil Tomáša Jurča nájdete tu >>>