Main Content

Analýzy 15. kola 1. Bundesligy: Kompletný víkendový program

sobota, 4. december 2010 10:01 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 15. kola 1. Bundesligy: Kompletný víkendový program
Analýzy 15. kola 1. Bundesligy: Kompletný víkendový program | zdroj: SITA

Nemecká najvyššia futbalová súťaž pokračuje cez víkend kompletným 15. kolom. Čakajú dva veľmi zaujímavé súboje. V jednom sa Schalke postaví Bayernu Mníchov a v druhom sa stretne Wolfsburg s Werderom. Lídrov tabuľky čakajú zradné duely. Dokáže Leverkusen znížiť stratu na 1. priečku? Veríme, že sa s nami podelite o vaše tipy v diskusií pod článkom :)


Piatok


St. Pauli - Kaiserslautern, 20.30

Tieto tímy v uplynulej sezóne spoločne postúpili do najvyššej súťaže, takže sa dobre poznajú. V minulej sezóne, ešte v 2. lige, Kaiserslautern vyhral oba vzájomné zápasy. Navyše hostia ťahajú šnúru 3-och zápasov bez prehry. Začala sa zázračnou remízou 3:3 v Stuttgarte a pokračuje výhrami 1:3 nad Norimbergom a 5:0 so Schalke. Hostia tak majú 3-bodový náskok na St. Pauli. Je jasné, že sa ho budú snažiť udržať alebo zvýšiť.

Na druhej strane, St. Pauli sa doma moc nedarí. Očakávalo sa, že pre domácich to bude zdroj bodov, no zatiaľ je to len zdroj problémov. Zo 7-mich domácich zápasov vyhrali len jeden. V tabuľke sú o 2 body pred Kolínom. Ak si však odmyslíme Stuttgart a Schalke, domáci sú vo veľmi nebezpečnej pozícii. Rivalom domácich v súboji o 15. miesto a záchranu v lige sa zatiaľ javí práve Kaiserslautern. Tento zápas tak bude veľmi zaujímavý, navyše pre domácich jeden z kľúčových. Očakávame, že oba tímy pôjdu tvrdo po výhre.

 


Sobota


Stuttgart - Hoffenheim, 15.30

Stuttgart v stredu odohral zápas Európskej Ligy proti domácim Young Boys Bern. Prehrali 4:2, pretože počas 4-och minút inkasovali až 3-krát. Napriek tomu si však udržali 1. miesto v skupine a postup do šestnásťfinále. Nanešťastie v domácej súťaži majú úplne iné starosti. Momentálne domácim patrí až 17. priečka, takže im hrozí priamy zostup. Z domácich zápasov získali 9 bodov, no zo zápasov vonku len 2. Keďže sú na ihriskách súperov jaloví, v zápasoch doma už nemôžu stratiť ani bod. Pred prestávkou Stuttgart ešte čakajú 2 náročné zápasy. Domáci sa tak plne sústreďujú na to, ako sa vyhnúť zóne ohrozenia ešte pred pauzou. V poslednom zápase veľmi skoro inkasovali, no hneď na to aj vyrovnali. Marica, ktorému sa podarilo vyrovnať, však krátko na to dostal červenú kartu. Stuttgart nakoniec prehral 4:2.

Hoffenheim naposledy zaknihoval ďalší dôležitý výsledok. Dokázal dohnať 2-gólové vedenie Leverkusenu. Zápas tak skončil remízou 2:2.

Neodporúčame vsádzať na tento zápas. Oba tímy majú totiž veľmi kolísavé výsledky a toto stretnutie sa môže skončiť všelijako.

  • Nevsázdať na tento zápas

Wolfsburg - Werder Brémy, 15.30

Diego, útočník Wolfsburgu, sa v tomto zápase stretne s niektorými bývalými spoluhráčmi. Po niekoľkých nešťastných výsledkoch sú domáci v zúfalej núdzi o body. Na 1. miesto strácajú až 21 bodov. Posledné tri zápasy Wolfsburgu skončili remízou. Werder bol prednedávnom vyradený zo všetkých európskych klubových súťaží. V Bundeslige však naposledy porazili St. Pauli 3:0. Almeida v tomto zápase strelil hetrik. Taktiež však udrel lakťom protihráča, za čo si okrem červenej karty vyslúžil aj 3-zápasový dištanc. Táto stopka prišla v najnevhodnejší čas. Werder nemohol nájsť hráča, ktorý by potiahol tím vyššie. Almeida porazil St. Pauli v podstate sám a bol tak horúcim kandidátom.

Oba tímy majú problémy s bránením, oba pôjdu po víťazstve a oba majú skúsených útočníkov. Vzhľadom na kurzové ponuky však odporúčame staviť radšej na strelcov.

Frankfurt - Mainz, 15.30

Frankfurt bol počas sezóny rešpektovaný, niekedy až obávaný tím vďaka svojim výkonom. Posledné dva zápasy však prehral. V oboch zápasov dostal po 4 góly a vsietil v nich len jeden. V poslednom zápase sa podarilo skórovať Gekasovi a s 12-timi gólmi je stále na čele strelcov. Bol to vyrovnávajúci gól proti Bayernu, no domáci doplatili na druhý polčas a zápas prehrali. Mainz znovu získava formu. Minulý týždeň totiž porazili Norimberg 3:0. Schurrle aj Allagui znova skórovali a pre nevyrovnanú obranu domácich budú najväčšou hrozbou. Popravde, čakali sme, že kurzové ponuky budú rovnomerne rozdelené medzi tieto tímy. Bookmakeri však favorizujú domácich, takže sa trocha prikláňame k vsadeniu na Mainz a poistiť to remízou

Gladbach - Hannover, 15.30

Hannover sa v predošlej sezóne vyhol zostupu až v poslednom zápase. Hostia získali 33 bodov vrátane 9-tich výhier. Teraz už nazbierali 25 bodov vrátane 8-mich výhier a to je ešte stále len 1. polovica súťaže. Túto sezónu sa tak o vypadnutie strachovať nemusia. Ak v tomto zápase zvíťazia hostia, vzdialia sa od dna tabuľky o 18 bodov. Minulý týždeň sa hostia stali jediným tímom v tejto sezóne, ktorý proti Freiburgu udržal čisté konto. Toto stretnutie navyše vyhrali 3:0. Bola to tretia výhra v rade a nepochybne sú vo skvelej forme.

Pre Gladbach je už každý zápas životne dôležitý. Potrebujú nabrať dôležité body pre udržanie sa v súťaži. V uplynulej sezóne porazili Hannover 5:3, čo sa teraz už asi nestane. Domáci nevyhrali ešte ani jeden zápas doma. Kurzové ponuky však favorizujú Gladbach, čo je pre nás celkom výhodné.

Náš tip: Výhra domácich, stávka bez remízy (kurz 2.38 na Bet365.com)

Freiburg - Hamburger, 15.30

Otázkou je, či sa Freiburg vzchopí z dvoch prehier v rade. V poslednom zápase nedokázal vsietiť ani gól a tak ukončil svoju sériu gólu v každom zápase. Domáci naposledy prehrali 3:0 s Hannoverom, no Hamburg porazil Stuttgart 4:2. Oba tímy sa s 21 bodmi delia o 7. priečku. Ich ciele sú však úplne iné. Domácim ide hlavne o udržanie sa v súťaži, zato hostia chcú skončiť v Top 5. Freiburg je jedným z dvoch tímov, ktoré v tejto sezóne ešte neremizovali. Domáci vyhrali na vlastnom ihrisku 4 zápasy a 3 prehrali. Hamburger prehral posledné 3 zápasy vonku. Ak chce naplniť svoj cieľ, musí začať zbierať body aj vonku.

Toto stretnutie je súboj Cisse vs van Nistelrooy. Očakávame, že to bude zápas s tesným výsledkom, no s gólmi na oboch stranách.

Náš tip: Oba tímy skórujú (kurz 1.62 na Bet365)

Schalke - Bayern Mníchov, 18.30

Manuel Neuer, brankár Schalke, sa pokúsil vysvetliť katastrofálny výkon svojho tímu proti Kaiserslauternu: „Na toto nie je žiadne vysvetlenie. Neukázali sme, že máme na výhru. Nechápem tomu. Vedeli sme, že sme v problémoch. Ak budeme ďalej takto hrať, tak zostúpime.“ Odmietol sa však vyjadriť k obrancom, ktorým sa po zápase ušla vlna kritiky.

Ak si to moji milovaní čitatelia v článku nevšimli, Schalke naposledy prehrali 5:0. Bolo to len 3 dni po ich úchvatnej výhre 3:0 nad Lyonom v Lige Majstrov (ďalej LM). Schalke momentálne patrí 15. priečka s 13-timi bodmi. Od zóny nebezpečia sú vzdialení len o 1 bod. Domáci v tejto sezóne zatiaľ z celkovo 14-tich zápasov vyhrali len 3. To je rovnaký počet ako počet výhier v LM. Tam sa im po 5-tich zápasoch podarilo dostať sa do osemfinále.

Bayern sa tiež dostal do osemfinále LM a takisto má problémy v Bundeslige. Našťastie počet problémov sa deň čo deň znižuje. Od porážky s Dortmundom sú už 7 zápasov neporazení. V minitabuľke posledných 7-mich zápasov sú tak na 2. mieste, hneď za Dortmundom. Nanešťastie však na lídra tabuľky stále stráca 14 bodov. Navyše ich čaká náročný zápas, vzhľadom na ich hroznú bilanciu zápasov vonku. Zo 6-tich zápasov dokázali vyhrať iba 1. Tento zápas je jednoznačne dôležitejší pre Schalke, no taktiež tu budú hrať úlohu česť a sláva. Fanúšikovia vyzerajú že stále tipujú Bayern na zisk titulu. Po prestávke sa nám určite ukáže iný Bayern, navyše s uzdraveným Robbenom v základe. Budú však musieť zdolať vysoký kopec.

 


Nedeľa


Leverkusen - Kolín, 15.30

Domáci sa ako víťazi skupiny dostali do 16-finále EL. V stredu porazili Rosenborg Trondheim 0:1. V Bundeslige im momentálne patrí 3. miesto. Posledné dve remízy s Bayernom a Hoffenheimom im však oddialili špičku. Taktiež však majú problémy v domácich zápasoch. Zo 7-mich vyhrali len 2 (menej má len Gladbach a St. Pauli). Proti tímu ako je Kolín sa navyše nič iné ako výhra nepočíta.

Hostia v posledných 2-och zápasoch získali 4 body. Bolo to proti Stuttgartu a Wolfsburgu. Tieto zápasy posunuli Kolín nad zónu zostupu. Dokázali stužiť svoju obranu a zápas určite začnú veľmi defenzívne. Leverkusen v poslednej dobe neskóruje často. Hostia si udržali čisté konto s Bayernom a Stuttgartom a v zápase s Dortmundom boli blízko remízy. Leverkusen by navyše mohol byť trocha vyčerpanejší po ceste do Nórska.

Norimberg - Dortmund, 17.30

Lídrom tabuľky z Dortmundu sa v EL moc nedarí. Naposledy síce vyhrali 3:0 nad Ľvovom, no Paríž St. Germain porazil Sevillu. Jediná možnosť hostí na postup je výhra nad Sevillou v Španielsku. Väčšina kurzových ponúk očakáva vypadnutie Dortmundu.

Kvalifikácia by pre klub znamenala viac peňazí, čo by mohlo pomôcť získať nových hráčov. Toto bude možno znieť zvláštne, no hosťom by možno prospelo aj vyradenie z EL. Ak by vypadli, mohli by sa plne sústrediť na zisk titulu v Bundeslige.

Doteraz hostia odviedli perfektnú robotu. Na konte majú 12 víťazstiev a po 1-nej remíze a prehre. Prehru však zaknihovali v prvom zápase sezóny. V minulom zápase počas 2. polčasu dominovali pred slabučkou obranou Gladbachu. Norimberg má taktiež problémy v defenzíve, čo potvrdzujú posledné 3 zápasy. V každom dostal 3 góly a samozrejme všetky prehral. Žiaľ, kurzové ponuky na výhru hostí sú znova veľmi nízke. Dortmund bol už viackrát blízko straty bodov. Teraz by sa navyše mohla prejaviť únava z EL.


Ďalšie víkendové analýzy


Premier League
1. Bundesliga

Primera Division