Main Content

Slováci v Soči: Richard Pánik - budúca hviezda NHL?

utorok, 4. február 2014 16:15 | Autor: Dávid Lech

Slováci v Soči: Richard Pánik - budúca hviezda NHL?
Slováci v Soči: Richard Pánik - budúca hviezda NHL? | zdroj: © TASR

Je mladý a rýchly, čo ho predurčuje stať sa raz v budúcnosti jednou z najjasnejších slovenských hviezd na hokejovom nebi. Zdobí ho taktiež kvalitná strela, hoci v najlepšej hokejovej lige sveta sa zatiaľ prezentoval hlavne ako tvorca gólových šancí.

Zaiste nejeden hokejový fanúšik myslel pri tomto opise na Richarda Pánika a nemýlil sa. 22-ročné pravé krídlo už v mladosti vynikalo medzi svojimi rovesníkmi. Martinský rodák začínal s hokejom vo svojom rodnom meste odkiaľ sa cez Česko a nižšie zámorské hokejové ligy prebojoval až do National Hockey League.

Za svoj rodný tím však ani raz nenastúpil v seniorskom drese, ako pätnásťročný hokejista hrajúci v martinskej „osemnástke“ sa rozhodol opustiť Slovensko a v kariére pokračoval v Česku, kde obliekal dres třineckej „dvadsiatky“.

V sezóne 2006/2007 prvýkrát štartoval na majstrovstvách sveta osemnásťročných. Za slovenskú reprezentáciu odohral šesť zápasov s bilanciou 0+2. O rok neskôr preukázal obrovské zlepšenie. Konkurencieschopnosť jeho rovesníkov v juniorskej českej lige bola minimálna o čom svedčilo jeho parádnych 62 kanadských bodov v 39 zápasoch a tak ako šestnásťročný absolvoval svojich prvých šesť štartov v najvyššej českej seniorskej súťaži. Skúsenosti zo seniorského hokeja zúročil na majstrovstvách sveta „osemnástok“. V šiestich stretnutiach pozbieral desať kanadských bodov za bilanciu 4+6.

V roku 2008 si ho v drafte CHL vybral v prvom kole z .... celý profil Richarda Pánika nájdete v našej encyklopédií tu >>>

Celý profil Richarda Pánika nájdete tu >>>