Main Content

Futbal: Maťavková smeruje do nemeckej bundesligy, Bayern alebo Frankfurt

utorok, 4. február 2014 16:05 | Autor: TASR

Mníchov 4. februára (TASR) - Slovenská futbalistka Ľudmila Maťavková, ktorá počas víkendu získala na vyhlásení ženskej Jedenástky roka 2013 titul Talent roka, mieri do nemeckej bundesligy. Okrem klubu 1. FFC Frankfurt prejavil o jej služby záujem aj Bayern Mníchov, s ktorým už absolvovala aj dva tréningy.

"Nechcela by som k tomu ešte príliš vyjadrovať, nie je to hotová vec. Tie baby boli buď na mojej úrovni alebo aj o niečo lepšie. Neviem, či sa mi podarí uspieť. V stredu mám ďalší tréning, tak sa pokúsim presvedčiť. Podmienky v Bayerne sú neskutočné a tréning sa tiež nedá porovnať s naším, konečne som sa aj zadýchala. Keď nevyjde Bayern, mám už istý 1. FFC Frankfurt, kde som bola na skúške už minulý rok," povedala Maťavková pre oficiálny klubový portál FC Baník Horná Nitra.

Maťavková neskrýva, že jej hlavným cieľom v jarnej časti sezóny je transfer do zahraničia. "Najbližší cieľ je vymyslieť nejaký bombový prestup do zahraničia, aby som sa ďalej mohla zlepšovať. Samozrejme, nie na úkor školy. Musím myslieť aj na plán B, žiaľ ženský futbal nie je tak hodnotený ako ten mužský. Dokonca aj špičkové hráčky Bundesligy sú popri futbale zamestnané, takže to nemôžem nechať na náhodu," skonštatovala nádejná futbalistka.