Main Content

Hviezdy ZOH: Patrick Sharp - Z úzadia medzi najväčšie hviezdy

streda, 29. január 2014 09:43 | Autor: Dávid Lech

Hviezdy ZOH: Patrick Sharp - Z úzadia medzi najväčšie hviezdy
Hviezdy ZOH: Patrick Sharp - Z úzadia medzi najväčšie hviezdy | zdroj: © TASR

Cesta Patricka Sharpa za nomináciou na Zimné olympijské hry bola veľmi zdĺhavá a ťažká. Postupom času sa však vypracoval medzi najlepších hráčov svojho tímu a možno ho zaradiť medzi širšiu špičku hokejistov v National Hockey League.

32-ročný útočník bol draftovaný v roku 2001 organizáciou Philadelphie Flyers, ktorá si ho vybrala v treťom kole draftu z celkového 95. miesta. Sharp skautov zaujal svojím veľmi slušným ofenzívnym talentom, ktorý preukazoval v nižších zámorských súťažiach v CJHL, USHL a NCAA odkiaľ sa dostal až do prvého tímu „letcov“.

Sharp však nikdy nijak zvlášť nevynikal. Nikdy nebol členom reprezentačných juniorských tímov a bol vždy v úzadí za tými najväčšími talentami. Svoj prvý zápas v National Hockey League odohral v sezóne 2002/2003, v ktorej absolvoval tri stretnutia. Zvyšok sezóny strávil na farme v AHL, v drese Philadelphie Phantoms pozbieral 33 kanadských bodov v 53 zápasoch.

Medzi farmou a prvým tímom v zámorskej profilige pendloval aj o rok neskôr, v NHL odohral 41 zápasov s bilanciou 5+7, v AHL nastúpil k 35 duelom. Počas výluky v sezóne 2004/2005 ostal na farme Flyers a s Philadelphiou sa radoval zo zisku Calder Cupu. Dominoval predovšetkým v play-off, v 21 zápasoch pozbieral rovnaký počet bodov a po výluke sa stal stabilným členom kádra prvého tímu ... celý profil Patricka Sharpa nájdete v našej encyklopédií tu >>>

Celý profil Patricka Sharpa čítajte tu >>>