Main Content

Futbal: De Jong na hosťovanie do Newcastlu

utorok, 28. január 2014 15:05 | Autor: TASR

Berlín 28. januára (TASR) - Holandský futbalový útočník Luuk de Jong bude do konca sezóny hosťovať v tíme anglickej Premier League Newcastle United. Dvadsaťtriročný rodák zo švajčiarskeho Aigle je kmeňovým hráčom Borussie Mönchengladbach, kde však v tejto sezóne nedostával dostatok príležitostí.

V základnej zostave trénera Luciena Favreho nefiguroval ani raz, do hry zasiahol ako striedajúci hráč celkovo 13-krát. "Luuk potrebuje zápasovú prax. Myslím, že rozhodnutie poslať ho na hosťovanie bude prospešné pre obe strany," vysvetlil svoje rozhodnutie Favre. De Jong prišiel do Mönchengladbachu z Twente Enschede v roku 2012 za rekordných 12 miliónov eur, klubu sa upísal na päť rokov. Tréner Newcastlu Alan Pardew mal záujem o talentovaného útočníka už pred jeho prestupom do Borussie.

Miesto pre De Jonga v zostave United sa otvorilo po odchode Yohana Cabayeho. Francúzsky ofenzívny stredopoliar má namierené do Paríž St. Germain, kde v utorok absolvoval vstupnú lekársku prehliadku. Parížania zaňho zaplatili Newcastlu 20 miliónov eur.