Main Content

Športová lampáreň #3: Zranenia reprezentantov, KGB a duševné zdravie

utorok, 28. január 2014 12:46 | Autor: Jakub Mihálik

Športová lampáreň #3: Zranenia reprezentantov, KGB a duševné zdravie
Športová lampáreň #3: Zranenia reprezentantov, KGB a duševné zdravie | zdroj: © TASR

V našej rubrike Športová lampáreň sa pokúsime vyriešiť všetko to, čo vás, športových fanúšikov, trápi na slovenskom i svetovom športe. Trápi aj vás početnosť zranení slovenských hokejistov? Čítajte list od fanúšika

Milá Športová lampáreň

To som zase ja! Často a veľmi sa zamýšľam nad súčasnou situáciou v slovenskom hokeji. Najmä pred spaním, keď ma neotravuje hukot bežného dňa. Včera v noci som nemohol zaspať, keď som uvažoval nad slovenskou nomináciou na hokejový turnaj v Soči. Samé zranenia. Graňák je out, Sersen je out, so zraneniami zápasia Baranka, Višňovský, Marcel Hossa, Gáborík, Kopecký občas aj Handzuš. A to sa len toť vystrábil zo zranení Meszároš. To je viac ako tretina našej olympijskej nominácie! Ako som tak bdel a prehadzoval sa zo strany na stranu, napadlo mi, či to nie je nedostatočnou zdravotnou starostlivosťou o našich hokejových hrdinov. Nemohli by ste, prosím vás, zapojiť vaše investigatívne vlohy a zistiť, prečo sme asi najzranenejšou nomináciou v Soči?

Vopred ďakujem.

S pozdravom váš nevyspatý fanúšik.

 

Milý fanúšik,

ďakujeme, sme radi, že naša hokejová reprezentácia nedá niekomu spať. Keď už to nie sú súperi, sú to aspoň naši fanúšikovia, hlavne, že vám na nej záleží. Váš problém sme sa snažili vyriešiť hodnotením slovenského zdravotníctva, no potom sme si uvedomili, že takmer všetci, ktorých ste spomenuli vo svojom výpočte zranených, pôsobia v zahraničí, takže naše sestričky z Kramárov a iných nemocníc za to pravdepodobne nemôžu. A na zahraničných zdravotníkov to zvaliť tiež nemôžeme, veď americké zdravotníctvo je na vysokej úrovni a v Rusku vedia spraviť bajpas na srdci hoci aj zicherkou. A tak musí byť pes zakopaný inde. Dlho sme nevedeli prísť na koreň problému, no potom nás to trklo práve pri počúvaní hitu skupiny Elán! „Sestrička z Kramárov, sen všetkých klamárov...“ Naši zranení v skutočnosti nie sú zranení! Je to taktika, ktorú ušili samotní príslušníci Slovenskej informačnej služby, ktorí boli vytrénovaní ruskou KGB, čo z nich spravilo prefíkaných taktikov. Slovenská reprezentácia nemala príliš čím v Soči prekvapiť, a tak nastúpili zákulisné boje. Ľubomír Višňovský bol už dávno fit, len chcel totálne zmiasť súpera, ktorý by ho kvôli otrasu mozgu a 40ke na krku, silno podcenil, nechal ho v zápasoch manévrovať na modrej čiare, veď čo už im môže veterán s otrasom mozgu vyviesť. A to by práve bola voda na náš mlyn. Višňa by im v zápase predviedol svoj príklep vymetením pavučiny v rohu bránky a súperi by sa len nechápavo sami seba pýtali, či nemal byť náhodou zranený. Podobne Gáborík. Toho sa boja na olympiádach už od roku 2006, a tak sa Gabby tvári byť zranený, aby potom prefrčal okolo súperovho obrancu  ako vtedy, keď Gončar v Turíne skúmal, či Majo nemá náhodou v korčuliach motor zo svojho Ferrari. Súperi sa tiež pomaly začali báť formy Marcela Hossu, ktorý patril medzi najlepších strelcov KHL, tak sa Marcel hodil na maródku. Snáď naňho do začiatku olympiády zabudnú, podobne ako zabudli, že v repre mu to veľmi nejde.

Vrcholom v tejto vysoko taktickej hre, ktorú sme rozohrali, je rošáda obrancov. Takmer mesiac sme nechali súperov pripravovať sa na dvoma Gagarinmi opásaného Graňáka, aby sme na poslednú chvíľu vytiahli miesto neho ťažkú váhu v podobe Milana Jurčinu. To budú súperi pozerať! Vydarený ťah! Prípady Baranka v Rusku a Kopecký v USA sú len ďalšími hrátkami s psychikou súperov, ktorí momentálne nevedia, či budeme mať vôbec v Soči s kým hrať, alebo nás majú považovať za terminátorov, ktorí sa zo zranení dostanú do olympijskej formy behom jedného týždňa.A proti terminátorom sa vraj hrá ťažko. Meszároš dokonca sedel na tribúne, aby ho pozorovatelia neodhalili, no prezradil sa, keď si pomýlil dátumy a gólostroj načasoval o mesiac skôr ako mal. Každá taktika má svoje úskalia.

V kuloároch blízkych SISke sa hovorí, že posledným ťahom bude rošáda dva dni pred turnajom, pri ktorej sa zraní niektorý z útočníkov a nastúpi Šatan, ktorý prekvapených súperov potichu zabije svojimi gólmi. Táto informácia však ešte nie je potvrdená a nevie sa kto svojim „zranením“ zasadí súperovi definitívny úder. Nevedomosť necháva súpera v napätí. Snáď sú o všetkom informovaní aspoň naši hokejisti, lebo v prípade nedorozumenia a súbežnom zranení všetkých hokejistov naraz, by musel svoju starú hokejku oprášiť nakoniec Láďa Vujtek.

Preto, milý fanúšik, nezúfajte. Vysoký počet zranení v našej reprezentácii, ktorému sa ani nepribližuje celkový súčet zranení vo zvyšných reprezentáciách, nie je dôvodom na paniku. To len inžinieri nášho úspechu vytvorili šifru, ktorú súper nemá šancu rozlúštiť, teda, ak zrovna nie je čitateľom Športovej lampárne, a možno ani vtedy. Lekári nášho tímu majú všetko pod kontrolou. Zatiaľ. Do Soči pocestujeme v plnom zdraví a popritom duševne ochorejú všetci naši súperi a možno len jeden-dvaja naši fanúšikovia.

Snáď vás naše objasnenie prípadu potešilo a budete teraz môcť kvalitne spávať. Keby nie, kontaktujte svojho lekára, on už nejakú taktiku na uspanie vymyslí.

S prianím medailových snov a pokojnej noci,

Športová lampáreň

Upozornenie: Redakcia Športovej lampárne neručí za výsledky svojej investigatívnosti. Akákoľvek podobnosť s realitou je čisto náhodná. Čitanie na vlastné riziko.