Main Content

Analýzy 14. kola 1. Bundesligy: Kompletný víkendový program

sobota, 27. november 2010 01:30 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 14. kola 1. Bundesligy: Kompletný víkendový program
Analýzy 14. kola 1. Bundesligy: Kompletný víkendový program | zdroj: SITA

V piatkovej predohrávke 14. kola porazil Mainz Norinberg jednoznačne 3:0 a upevnil si tak druhú priečku v bundesligovej tabuľke. Cez víkend pokračuje nemecká najvyššia súťaž zvyšnými 8. stretnutiami. Lídrom tabuľky je stále Dortmund, ktorý hrá počas jesene vo vynikajúcej forme. Prinášame vám analýzu ku všetkým víkendovým zápasom a budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom...

 


Sobota


Bayern - Frankfurt, 15.30

Oba tímy sú zhodne na 7. priečke s 20-timi bodmi a minulý týždeň oba stratili body. Domáci remizovali s Leverkusenom, ktorému sa podarilo vyrovnať po spornej penalte. Hostí zasa zosmiešnil Hoffenheim, ktorý zvíťazil na ich pôde 0:4. Toto bolo navyše 2. kolo za sebou, kedy hostia nedali v zápase ani gól. Frankfurt dal v predchádzajúcich 9-tich zápasoch 18 gólov. Neschopnosť skórovať proti tímom ako Werder a Hoffenheim tak narobila trénerovi hostí vrásky. Tento týždeň sa k tomuto problému pridajú aj útočníci Bayernu.
Mariovi Gomezovi ide karta! V posledných 6-tich zápasoch Bundesligy dal 8 gólov. Ďalšie dva pridal pred pár dňami v zápase Ligy Majstrov (ďalej len LM) proti AS Rím. Bayern síce prehral 3:2, no aj tak si v skupine vybojoval 1. miesto.

V lige však úradujúci majster stráca na vedúci Dortmund až 14 bodov. Tím tak vie, že teraz už nie je priestor na chyby. Domáci dúfajú, že po prestávke budú posilnení o Robbena a Ribéryho formu. Avšak, počas posledných 4 zápasov 1. kola si pre tento comeback musia pripraviť zázemie. Frankfurt pôsobí trochu otrasene a zmätene, takže to vyzerá na výhru domácich. Nanešťastie kurzové ponuky sú veľmi nízke. Naše tipy sa tak budú spoliehať na útočnú silu Bayernu.

Hamburger - Stuttgart, 15.30

Toto stretnutie by malo byť jedným z najlepších zápasov víkendu. Oba tímy patria medzi šesticu tímov, ktoré majú právo nosiť hviezdy za získané tituly. Táto sezóna je však pre oboch celkom iný príbeh. Domáci si nedokázali udržať rytmus a prepadli sa až na 9. miesto s 18-timi bodmi. Jediná svetlá stránka je, že od 5. priečky ich delia len 3 body. Navyše v tejto sezóne má problémy takmer každý tím. Hostia sú však v horšej pozícii. S 11-timi bodmi sú stále v zóne ohrozenia. Počas prelomu, ktorý trval asi mesiac, získali 7 bodov. Po ňom však stratili dva body proti Kaiserslauternu, kedy neudržali vedenie 3:0 a remizovali. Potom ešte prehrali doma s Kolínom. Tento výsledok zapríčinil turbulencie v zostave, ktorá nebola schopná víťaziť. Navyše sme občas mohli vidieť ľudí so zhrozenými tvárami vyslovujúc slovo „vypadnutie“.

Zo 6-tich doterajších zápasov vonku si hostia odniesli iba 2 body. Hamburger má však pozitívnu bilanciu v zápasoch doma.

Stuttgart vyzerá, že stratil všetku sebadôveru. Chcelo by to ďalšiu výhru ako 6:0 proti Werderu alebo 7:0 s Gladbachom, aby ju znovu získal. Nebudeme prekvapení, ak domáci tento zápas vyhrajú. Je tu však jedna stávka, ktorá sa s Hamburgerom vždy vypláca (potvrdené 10-timi z 13-tich zápasov a 6-timi zápasmi v rade až doteraz).

Hannover - Freiburg, 15.30

Máme pred sebou veľmi zaujímavý zápas. Oba tímy si doteraz viedli až prekvapujúco dobre. Avšak v minulej sezóne sa s ťažkosťami udržali v lige. Teraz je Hannover 4-tý s 22 bodmi a Freiburg 6-ty s 21 bodmi. Veľmi pozitívny fakt o Freiburgu je, že ako jediný tím Bundesligy dokázal skórovať vo všetkých 13-tich zápasoch! Preto je takmer samozrejmé, že útočník hostí, Papis Cissé, je zatiaľ kráľom strelcov. Freiburg je navyše spolu s Mainzom jediný tím, ktorý ešte neremizoval. Hostia naposledy prehrali doma s Dortmundom, keď si nedokázali udržať vedenie. Hannover v uplynulom kole porazil doma Hamburger 3:2. Domáci sú v poslednom čase sužovaní žltými a červenými kartami. Musia sa preto snažiť byť opatrní, aby sa vyhli postihom.

Od Freiburgu očakávame, že predĺži svoju sériu gólov. Taktiež však očakávame, že skóruje aj Hannover. Domáci navyše doma zvyknú dať viac ako 1 gól, preto si myslíme, že tento zápas bude gólový festival.

Hoffenheim - Leverkusen, 15.30

Domáci sa asi konečne rozhodli nedopustiť, aby sa ich osud rozhodol v závere zápasu. V tejto sezóne sa to stalo už veľakrát. Preto Frankfurtu nasúkali 4 góly ešte predtým, ako rozhodca oznámil nadstavený čas. Toto veľké víťazstvo posunulo Hoffenheim späť do top 5. Navyše zmenšilo náskok Leverkusenu na 4 body. Samozrejme, domáci nemajú za cieľ skončiť až v top 3. Kým sú však v tabuľke hore, môžu sa o to aspoň pokúsiť. Leverkusen nedokázal doma poraziť Bayern. Musel doťahovať 1-gólové vedenie, čo sa podarilo spornou penaltou. Hostia doteraz vyhrali 5 zo 6-tich zápasov vonku (1 skončil remízou). Taktiež sú jediný tím, ktorý dokázal poraziť Dortmund. Navyše, z posledných 4-och zápasov získali až 10 bodov. Výsledok tohto stretnutia sa predpovedá veľmi ťažko. Leverkusen si však posledných dvoch zápasoch vonku udržal čisté konto. Taktiež znova potvrdili ich „obľúbený“ polčasový výsledok, remízu. Celkovo tak prvé polčasy hostí skončili 7-krát a 5-krát v rade až doteraz.

1. FC Kaiserslautern - Schalke 04, 15.30

Hostia dostali poslednú šancu otočiť veci vo svoj prospech. Zatiaľ majú hroznú sezónu, no ukazujú dôležité zlepšenie. Z posledných 3 zápasov získali 7 bodov, čo je viac ako 6 bodov z prvých 10-tich zápasov. Navyše v stredu v LM porazili Lyon 3:0. Vďaka výhre Hapoelu doma nad Benficou sa tak Schalke dostalo do vyraďovacej fázy. Proti Lyonu sa dvakrát presadil Huntelaar a Raul pochoval v Bundeslige Werder. Vďaka jeho hetriku Schalke zvíťazilo 4:0.

Kaiserslautern v poslednom zápase získal dôležitú výhru v Norimbergu. Ich pravdepodobne najlepší výsledok prišiel v čase, kedy ho potrebovali najviac. Počas posledných 4-och zápasov tiež ukázali isté zlepšenia. Úžasná remíza 3:3 doma proti Stuttgartu spred dvoch týždňov by mala udržať Schalke v pozore.
Hostia majú síce lepšiu zostavu, no ich zápas v LM by mohol mať negatívny dopad na výkon. Kurzové ponuky na výhru hostí sú celkom vysoké, takže náš tip je Schalke. Neodporúčame však, aby to bol Váš hlavný výber.

Dortmund - Gladbach, 18.30

Domáci sú poriadne rozbehnutí. Minulý týždeň dokázali otočiť zápas vo Freiburgu. Dvakrát skórovali v závere stretnutia a potom Kuba zahodil šancu, ktorá sa jednoducho musí premeniť! Video si môžete pozrieť tu: http://www.dr-bet.com/video-detail/178

Čísla hovoria za samé seba. Dortmund má najlepšiu ofenzívu (31 vstrelených gólov) a najlepšiu obranu (8 inkasovaných gólov). Spolu s Mainzom majú najdlhšiu sériu výhier (7 výhier) a potvrdzujú formu 4-mi výhrami v rade. Navyše tento týždeň sa Európska liga nehrala.

Do prestávky ostávajú 4 zápasy. Dortmund chce dovtedy získať najmenej 40 bodov. Hranica na reálnu šancu zisku titulu je 70 bodov. Ostatní ašpiranti však budú mať ťažké priblížiť sa k nej, lebo už stratili priveľa bodov. Každý však vie, že stačí zlý mesiac alebo dva a 15-bodový náskok zmizne. Preto si nemyslíme, že domáci stratia sústredenie alebo motiváciu. Určite nie proti Gladbachu, najhoršiemu tímu tejto sezóny.

Hostia sú v zúfalo potrebujú body, lebo inak sa v najvyššej súťaži už dlho neohrejú. Pochybujeme však, že by dokázali uhrať dobrý výsledok s disciplinovaným Dortmundom.


Nedeľa


Werder Brémy - St. Pauli, 15.30

Nie je tajomstvom, že Werder má vážne problémy. Z posledných 4-och zápasov získali len 1 bod. Jediný klub s rovnakým problémom je...St. Pauli! Domáci utrpeli zahanbujúce prehry v Bundeslige. Aby toho nebolo málo, v stredu v LM prehrali s Tottenhamom 3:0. Táto prehra ich vyradila zo oboch európskych súťaží. Počas posledných 4 zápasov oba tímy skórovali len 2-krát. St. Pauli dostalo 8 gólov, no Brémy inkasovali až 13-krát! Otázka znie, ktorý z týchto dvoch klubov sa presadí v tomto stretnutí? Werder má šance rozhodne väčšie, lebo hrá doma. Momentálne však nezáleží, kde hrajú, nikde totiž nehrali dosť dobre. St. Pauli sa podarilo vyhrať 3 zápasy vonku. V poslednej dobe však ukázali, že s tímami ako Schalke, Stuttgart, Leverkusen, Dortmund a aj Frankfurt sa nemôžu porovnávať. Myslíme, že všetci máme isté tušenie, že teraz nastal čas pre Werder. Doposiaľ však inkasovali až 31-krát, čo nás odrádza staviť priamo na výhru domácich. Je tu však jedna stávka, ktorá je podporená slabými obranami oboch tímov. Je to aj naša najobľúbenejšia voľba v zápasoch Werderu.

1. FC Kolín vs Wolfsburg, 17.30

Po porážke 0:4 od Gladbachu, v zápase, ktorý museli vyhrať, Kolín zvíťazil v Stuttgarte 0:1. Dokázali sa znova dostať nad Gladbach, no s 11-timi bodmi stále sú v zóne zostupu. Wolfsburg nie je od tejto zóny príliš vzdialený. S niekoľkými tímami má zhodne 15 bodov. Minulý týždeň nedokázali vonku poraziť St. Pauli. Kolín tak vie, že by si z tohto zápasu mohol odniesť dobrý výsledok. Džeko znova skóroval a Wolfsburg sa tak jedine s jeho pomocou dokáže dostať vyššie. Majstri z roku 2009 mali doposiaľ drsnú sezónu. Aktuálny rozpis by však hosťom mohol pomôcť získať zázemie pred jarnou časťou. Do prestávky budú hrať ešte proti Werderu, Kaiserslauternu a Hoffenheimu. Domáci však majú oveľa ťažší rozpis. Toto môže byť jedna z posledných šancí na body v roku 2010.

Tento zápas bude súboj 4-och strelcov. Podolski vs Džeko a Novaković vs Diego. Aby sme boli úprimní, už teraz si vieme predstaviť šance pred oboma bránami. Preto znova odporúčame stávky s gólmi.


Ďalšie víkendové analýzy


Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga

Primera Division