Main Content

Jedna dobrá a jedna zlá správa pre Vladimíra Vůjtka

streda, 15. január 2014 09:42 | Autor: Jakub Mihálik

Jedna dobrá a jedna zlá správa pre Vladimíra Vůjtka
Jedna dobrá a jedna zlá správa pre Vladimíra Vůjtka | zdroj: © TASR

Hoci povyk okolo nominácie českého kouča v službách slovenskej reprezentácie, Vladimíra Vujtka, pomaly doznieva, nominácia na olympijske hry v Soči zďaleka nie je uzavretou záležitosťou. Mnohé do nej napovedia aj dve správy, ktoré v uplynulých hodinách dorazili k nášmu reprezentačnému koučovi.

Zlou správou pre výber slovenskej reprezentácie, ktorá bude v Soči obhajovať účasť v semifinále olympijskeho turnaja je zranenie opory zadných radov slovenskej reprezentácie. Vladimír Vujtek určite nechcel počuť, že jeden z jeho obranných pilierov, Ivan Baranka, sa vo včerajšom zápase KHL proti Medveščaku Záhreb zranil. Ďalší český tréner, kouč sibírskeho klubu z Omsku, dokonca vyhlásil, že u Ivana je podozrenie zo zlomeniny ruky. Aktualizácia: Podozrenie sa nepotvrdilo. Baranka je v poriadku! Viac info tu >>>

Ak by sa prognózy potvrdili, bol by to ďalší zásah do zraneniami zdecimovaného slovenského výberu. Baranka patrí medzi skúsenejších obrancov. V reprezentácii odohral tri svetové šampionáty, i olympiádu vo Vancouvri. V doterajšom priebehu sezóny zaznamenal 15 kanadských bodov. 


Trochu vylepšiť náladu by však mohla koučovi Vujtkovi i celému hokejovému národu správa zo Zámoria. Podľa nej sa dnes po otrase mozgu opäť postavil na korčule zadák New Yorku Islanders, Ľubomír Višňovský. Hoci stále nie je jasné, kedy sa zapojí do tréningového procesu svojho klubu, individuálny tréning na ľade môže byť 12 dní pred definitívnym uzavretím nominácií do Soči dobrým znamením. Višňovský je mimo zápasového vyťaženia od 19. októbra, keď sa v zápase proti Caroliny dostal do stretu s Rileym Nashom.