Main Content

Messi odobril Zlatú loptu Cristianovi Ronaldovi

utorok, 14. január 2014 12:05 | Autor: TASR

Messi odobril Zlatú loptu Cristianovi Ronaldovi
Messi odobril Zlatú loptu Cristianovi Ronaldovi | zdroj: © TASR

Zürich 14. januára (TASR) - Cristiano Ronaldo z Realu Madrid sa stal držiteľom Zlatej lopty FIFA určenej pre najlepšieho futbalistu roka 2013.

Dvadsaťosemročný portugalský útočník Ronaldo triumfoval v prestížnej ankete magazínu France Football a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) druhýkrát v kariére pred ďalšími dvoma finalistami - štvornásobným držiteľom ocenenia Lionelom Messim z Argentíny (FC Barcelona) a Francúzom Franckom Ribérym (Bayern Mníchov).

Reakcie na triumf Cristiana Ronalda v ankete Zlatá lopta 2013:

Lionel Messi (Arg./FC Barcelona), druhý v ankete: "Chcel by som zagratulovať Cristianovi, pretože je zaslúženým víťazom. Viac k tomu už nemám, čo povedať. Bol to skvelý rok pre nás všetkých troch, a práve preto, sme kandidovali na toto ocenenie. Nemám sa osobne na čo sťažovať."

Neymar (Braz./FC Barcelona): "Každý hráč vie, ako náročné je získať akékoľvek individuálne ocenenie, obzvlášť ak je také významné. Osobne by som hlasoval za Messiho, ale inak rozhodli správne. Gratulujem Ronaldovi, ktorý tiež patrí medzi moje idoly."

Paulo Bento (tréner Portugalska): "Som nesmierne spokojný, pretože vyhrala spravodlivosť a výnimočný rok u výnimočného hráča, ktorý má obrovský talent. Len v takom prípade môžete vyhrať v takej ankete. Ako Portugalčan som hrdý na to, že hrá práve za náš národný tím. Je to génius s prirodzenými reakciami."

Luiz Felipe Scolari (tréner Brazílie): "Myslím, že si to Cristiano Ronaldo skutočne zaslúžil. A to nielen za uplynulý rok, ale za všetky tie posledné sezóny. Stále na sebe tvrdo pracuje, každý rok sa posúva. Je neskutočný."

Anibal Cavaco Silva (prezident Portugalska): "Stal sa prvým Portugalčanom, ktorý získal toto ocenenie dvakrát. Táto trofej je ocenením jeho výnimočných výkonov a oddanosti, ktorú ukazuje počas svojej kariéry ako futbalista. Oblieka si národné farby a robí dobré meno Portugalsku po celom svete."

Fernando Gomes (prezident Portugalskej futbalovej federácie): "Ronaldo sa prezentoval v roku 2013 fantastickými výkonmi za Real Madrid aj národný tím. Sme hrdí ako občania Portugalska, že náš hráč získal Zlatú loptu. Za všetko, čo urobil v roku 2013 si to rozhodne zaslúži."

Florentino Perez (prezident Realu Madrid): "Všetko, čo k tomu môžem povedať je to, že Cristiano Ronaldo získal Zlatú loptu bez akýchkoľvek pochybností. Je to uznanie za tvrdú prácu, talent a túžby víťaziť."

Michele Platini (prezident UEFA): "Som sklamaný kvôli Ribérymu, ale chápem, že Ronaldo si zaslúžil vyhrať Zlatú loptu."