Main Content

Zlatá lopta: Kozák hlasoval za Ronalda, Škrtel za Suareza!

utorok, 14. január 2014 09:05 | Autor: TASR

Zlatá lopta: Kozák hlasoval za Ronalda, Škrtel za Suareza!
Zlatá lopta: Kozák hlasoval za Ronalda, Škrtel za Suareza! | zdroj: © TASR

Zürich 14. januára (TASR) - Cristiano Ronaldo z Realu Madrid sa stal držiteľom Zlatej lopty FIFA určenej pre najlepšieho futbalistu roka 2013 aj vďaka hlasom slovenských zástupcov. Práve meno portugalského kanoniera sa totiž ako jediné objavilo na všetkých troch slovenských hlasovacích lístkoch zo Slovenska.

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý dal na prvé miesto uruguajského spoluhráča z FC Liverpool Luisa Suareza, dal Ronalda na druhé miesto. Všestranný zakončovateľ skončil najvyššie na hlasovacom lístku trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka, ktorý vytiahol na druhú priečku temperamentného Švéda a držiteľa Ceny Ferenca Puskása za najkrajší gól roka Zlatana Ibrahimoviča (PSG). Na druhé miesto dal Ronalda šéf futbalového oddelenia v denníku Šport Peter Šurin, pre ktorého bol v uplynulom období najlepším hráčom na planéte Francúz Franck Ribéry (Bayern Mníchov).

Dvadsaťosemročný útočník Ronaldo triumfoval v prestížnej ankete magazínu France Football a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) druhýkrát v kariére (pozn. predtým v r. 2008) pred ďalšími dvoma finalistami - štvornásobným držiteľom ocenenia Lionelom Messi z Argentíny (FC Barcelona) a Francúzom Franckom Ribérym (Bayern Mníchov). Výsledky ankety vyhlásili na pondelkovom slávnostnom galavečeri vo švajčiarskom Zürichu. Ronaldo získal 27,99 % zo všetkých hlasov, Messi 24,72 % a Ribery 23,36 %.

 

Ako hlasovali o Zlatú loptu 2013 slovenskí zástupcovia:

Martin škrtel, kapitán SR: 1. Luis Suarez (Urug./FC Liverpool), 2. Cristiano Ronaldo (Port./Real Madrid), 3. Lionel Messi (Arg./FC Barcelona)

Ján Kozák, tréner SR: 1. Ronaldo, 2. Zlatan Ibrahimovič (Švéd./PSG), 3. Ribery

Peter Šurin, denník Šport: 1. Ribery, 2. Ronaldo, 3. Messi

/LEGENDA: prvý dostal 5 bodov, druhý 3 a tretí 1 bod/