Main Content

Hokejové hviezdy ZOH v Soči 2014: Alexander Radulov

štvrtok, 9. január 2014 12:04 | Autor: Jakub Mihálik

Hokejové hviezdy ZOH v Soči 2014: Alexander Radulov
Hokejové hviezdy ZOH v Soči 2014: Alexander Radulov | zdroj: © TASR

Enfant terrible s talentom od Boha. Hokejista, pútajúci negatívnu pozornosť, no oplývajúci jednými z najšikovnejších rúk na svete. Aj to je Alexander Radulov, impulzívny génius, zrodený pre hokej.

Už v mladom veku bolo jasné, že sa v Rusku opäť zrodilo niečo hokejovo veľkolepé. Mladý Radulov pútal pozornosť Zámoria prakticky od svojho vstupu do seniorského ruského hokeja, ktorý sa mu podaril v sezóne 2003-2004 v drese moskovského Dynama. Nasledoval draft, ako inak, do NHL ho vybrali už v prvom kole, z 15. pozície. V roku 2004 aj odštartoval svoju zámorskú púť. Začal ju v tíme QJMHL Quebec Remparts, a hneď v úvodnej sezóne zaznamenal 75 bodov v 65 zápasoch. O rok neskôr, keď si neskrotný Saša ako-tak zvykol na Zámorie, už quebeckej juniorke dominoval a zaznamenal neuveriteľných 152 bodov v 62 vystúpeniach. To už v Zámorí spievali ódy na technického génia s čuchom nielen na prihrávku, ale aj na góly. V play-off pridal za Remparts 55 bodov v 23 stretnutiach a nebolo pochýb, že v ďalšej sezóne okúsi rodák z Nižného Tagilu atmosféru NHL. Remparts na znak úcty dokonca vyradili jeho číslo 22 z výberu pre ďalších hráčov, čo bolo jasným dôkazom, do akej miery dopomohol Radulov k zisku Memorial Cupu pre Remparts.Očakávaný vstup do NHL sa aj uskutočnil, hoci sezónu neodohral v drese Predators celú. Prvých 11 stretnutí strávil na farme v Milwaukee, kde však takisto dokazoval, že už prerástol rovesníkov i starších a je pripravený merať sa s najlepšími.

Vo svojej úvodnej sezóne v prvom tíme Nashvillu zaznamenal 37 bodov v 64 zápasoch. Už tá ďalšia, 2007-2008, bola síce len jeho druhou, no zároveň na dlhú dobu poslednou v rámci NHL. Alexander sa s ňou rozlúčil ziskom ... pokračovanie textu tu v našej encyklopédií Sport7.sk!

Kompletný profil Alexandra Radulova nájdete v našej encyklopédií tu >>>