Main Content

Soči: Ktorý tím je najsilnejší? Pozrite si súpisky zoradené podľa kvality!

štvrtok, 9. január 2014 11:27 | Autor: Dávid Lech

Nominácie na Zimné olympijské hry 2014 sú už známe. Je čas pozrieť sa im „na zuby“. Všetkých 12 tímov hokejového turnaja sme zoradili do rebríčku "sily" podľa zvučnosti mien.

Slovinsko

Slovinsko

Slovinská reprezentácia je podľa našich prognóz najväčším outsiderom Zimných olympijských hier.

Je otázne na koho sa budú Slovinci v Soči spoliehať ako na brankársku jednotku. 20-ročný Luka Gracnar nemá skúsenosti s takým veľkým podujatím, Andrej Hočevar neprežíva práve najvydarenejšiu sezónu a tak sa do brány pravdepodobne dostane gólman Nitry Robert Kristan, ktorý sa v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži radí k najlepším brankárom ligy.

V obrane nájdeme Blaža Gregorca, ktorý by mohol byť niektorým fanúšikom známy z pôsobenia v českej najvyššej hokejovej súťaži. Na súpiske Slovincov sa ocitol aj Sabahudin Kovačevič, ktorý dva roky hájil farby Popradu.

Najväčšou osobnosťou slovinského tímu bude nepochybne jeden z najlepších centrov súčasnosti Anže Kopitar z Los Angeles Kings. K vedúcim postávam tímu by sa mal zaradiť aj Jan Muršak z CSKA Moskva, ktorý má skúsenosti so zámorským hokejom.

Zostava:

Brankári: Luka Gračnar (Salzburg), Andrej Hočevar (Epinal), Robert Kristan (Nitra).

Obrancovia: Blaž Gregorc (Pardubice), Sabahudin Kovačevič (Karaganda), Aleš Kranjc (Kolín), Žiga Pavlin (Troja-Ljungby), Matic Podlipnik (Jihlava), Klemen Pretnar (Villach), Mitja Robar (Krefeld), Andrej Tavželj (Rouen).

Útočníci: Boštjan Goličič (Briancon), Žiga Jeglič (Ingolstadt), Anže Kopitar (Los Angeles), Anže Kuralt (Epinal), Jan Muršak (CSKA Moskva), Aleš Mušič (Lubľana), Žiga Pance (Bolzano), Tomaž Razingar (Troja-Ljungby), David Rodman (Oskarshamm), Marcel Rodman (Schwenningen), Robert Sabolič (Ingostadt), Rok Tičar (Kolín), Jan Urbas (Mnichov), Miha Verlič (Lubľana).

 


Foto: © TASR