Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.1.)

štvrtok, 9. január 2014 09:06 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

MINNESOTA: Minnesota Wild preradila na farmu do Portlandu Winterhawks beka Matthewa Dumbu, ktorý sa do zámoria vrátil z majstrovstiev sveta juniorov.

VANCOUVER: Zadák Vancouveru Canucks Andrew Alberts bol zapísaný na listinu zranených hráčov. Po zákroku Briana McGrattana v decembrovom súboji proti Calgary Flames utrpel otras mozgu.

ANAHEIM: Zranenie v dolnej časti tela trápi zadáka Anaheimu Ducks Bryana Allena, ktorého vedenie tímu zapísalo na listinu zranených hokejistov.

NEW JERSEY: Do New Jersey Devils sa vracia zadák Alexander Urbom, ktorý už v minulosti obliekal dres „diablov“. Naposledy pôsobil švédsky bek vo Washingtone Capitals.

KHL

RIGA: Dinamo Riga získalo do svojich radov reprezentačného útočníka Laurisa Darzinša, ktorý naposledy hájil farby Traktoru Čeľabinsk.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Po 37. kole najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa do čela produktivity slovenskej Tipsport extraligy dostal Nitran Roman Tománek, ktorý predčil svojho spoluhráča Jozefa Stűmpela. Obaja majú na svojom konte po 46 kanadských bodov, Tománek však strelil o osem gólov viac (20) ako bývalý slovenský reprezentant Stűmpel.