Main Content

Analýzy 13. kola 1. Bundesligy: Doplnený nedeľňajší program

nedeľa, 21. november 2010 10:44 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 13. kola 1. Bundesligy: Doplnený nedeľňajší program
Analýzy 13. kola 1. Bundesligy: Doplnený nedeľňajší program | zdroj: SITA

Nemecká najvyššia súťaž pokračuje cez víkend kompletným 13. kolom. Šlágrom kola bude bez pochýb sobotňajší večerný duel Leverkusenu s Bayernom Mníchov. Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom...


Sobota


Schalke 04 - Werder Brémy, 15.30

Oba tímy nie sú vo forme a od vysnívaných miest v tabuľke sú veľmi ďaleko. Schalke je v zóne ohrozenia. Z 12-tich zápasov dokázali získať len 10 bodov. Werder je na tom o niečo lepšie. Patrí mu 11. priečka a 15 bodov. Máme za sebou už takmer tretinu sezóny. Obom súperom je tak jasné, že musia čím skôr zapnúť, aby sa vrátili do hry o vrchol.

Momentálna forma však hovorí opak. Schalke vyhralo iba v 5. a 11. kole. Brémy doteraz zvíťazili 4-krát, no z posledných troch zápasov si odniesli len jeden bod. Bolo to doma proti Frankfurtu. Prehrali proti Norimbergu aj Stuttgartu. Od druhého menovaného navyše dostali výprask 6:0. Minulý týždeň Schalke uhralo remízu na ihrisku Wolfsburgu. V tomto stretnutí dokázali vyrovnať z 2:0 na 2:2. O dva týždne sa však stretnú s Bayernom, takže sa naň budú chcieť naštartovať. Ak chcú dosiahnuť svoje ciele, musia pred zimnou prestávkou nazbierať čo najviac bodov. Čo sa týka stávkovania, myslíme si, že by sme znova mali staviť na gólové stávky alebo strelcov.

Eintracht Frankfurt - Hoffenheim, 15.30

Minule sme Vás dvakrát varovali. Po prvé, že Hoffenheim často stráca zápasy v závere. A po druhé, že Cissé z Freiburgu môže znova strieľať ostrými. Aj sa tak stalo. Cissé pripravil Hoffenheim v závere stretnutia o zápas. Bol to už piaty zápas z 8-mich, v ktorých hostia inkasovali tesne pred koncom. Zároveň to bolaich druhá porážka v rade. Vyzerá to tak, že Hoffenheim ukončil svoj dobrý začiatok do sezóny.

Frankfurtu sa v poslednom zápase podarilo v Brémach vybojovať bod. Momentálne tak sú na 5. mieste s 20-timi bodmi a Hoffenheim na nich stráca 1 bod. Navyše Freiburg ani Mainz nie sú príliš ďaleko, hráči sa teda určite pokúsia o udržanie sa v TOP5. Momentálna forma domácich je výborná. Získali 17 bodov z posledných 7-mich zápasov, v ktorých si udržali neporaziteľnosť. V tejto štatistike sú dokonca druhí za Dortmundom!

Hostia majú každopádne nebezpečný tím. Teraz však proti nim stojí Frankfurt, ktorý “maká” celý zápas. Navyše hostia majú problém v závere stretnutia udržať výsledok. Veríme tak, že v tento zápas skončí výhrou domácich.

Gladbach - Mainz, 15.30

Tento zápas možno nebude až tak atraktívny, no pre oba tímy bude životne dôležitý. Na jednej strane, Gladbach má 10 bodov a snaží sa dostať zo zóny ohrozenia. Na druhej strane, Mainz má za sebou tri prehry v rade. Hostia majú aj slepú mušku. Gól nedali už cez 300 minút. Ak sa pozrieme na posledných 5 zápasov hostí, zistíme zaujímavé veci. Jednou z nich je aj to, že za 500 minút hry skórovali len raz. V poslednom zápase navyše nedokázali dať gól červenou kartou oslabenému Hannoveru. Toto je jednak správny čas na protiútok a tiež udržanie sa v top-3 alebo top5.

Gladbach bude možno trochu lietať v oblakoch. V minulom zápase totiž remizoval s Bayernom 3:3 a Kolín porazil 4:0. Domáci tak potrebujú udržať si toto temtpo a začať vyhrávať doma. Vyhli by sa tak zóne zostupu. Pravdou je, že Mainz má veľmi silnú defenzívu a predpokladáme, že si odnesie 3 body.
Mainz má zaujímavú bilanciu prvých polčasov. Sedem z deviatich sa skončilo remízou. Toto je stávka, ktorá je v Nemecku čoraz lepšia a lepšia.

Freiburg - Dortmund, 15.30

V tomto stretnutí budú hrať dve najpríjemnejšie prekvapenia sezóny. Freiburg, ktorý je na 4. mieste, bude hostiť lídrov z Dortmundu. Hostia tento zápas budú tlačiť do víťazného konca, no domáci sa nebudú chcieť zastaviť.

Papiss Cissé naposledy znova pomohol Freiburgu k cennej výhre 0:1 nad Hoffenheimom. V 12-tich ligových zápasoch skóroval 10-krát, čo vynáša jeho cenu k výškam. Funkcionári sú už teraz spokojní s tým, že ich 1.5 miliónová investícia sa prejavila takto skoro. Dortmund drží rekord 6 výhier z 6-tich zápasov vonku. Na druhý Leverkusen má 7-bodový náskok, čo je jediný tím, ktorý domácich zatiaľ porazil.

“Aspiríni” majú na pláne zápas proti Bayernu. Hosťom sa tak naskytla šanca zväčšiť svoj náskok. Ak bude Barrios aj naďalej vo forme a obrana ostane pevná, hostia majú veľké šance. Avšak, kurzové ponuky na výhru hostí sú veľmi malé.

Hannover - Hamburger, 15.30

Hamburger dostáva samé zlé správy. Naposledy prehrali s Dortmundom a v stredu sa im vážne zranil obranca Joris Mathijsen. Hannover na tom nie je o nič lepšie. Minulý týždeň sa mu vylúčil ďalší hráč, má tak na konte už 5 červených kariet.

Tri z nich dostali v posledných troch zápasoch. Cieľom domácich je udržanie sa v lige, no hostia sa chcú dostať až do TOP5. Hannover je momentálne na 7. mieste a Hamburgeru patrí 9. priečka. Domáci sú slabí v defenzíve. V 12-tich zápasoch inkasovali 20-krát. Hostia sú však na tom podobne. V 12-tich zápasoch dostali 17 gólov. Tieto veci tak robia predpovedanie výsledku ťažkým. Našťastie sa však máme na čo spoliehať. Je to deväť polčasových remíz Hamburgeru, stávka, ktorá sa naposledy osvedčila.

Norinberg - Kaiserslautern, 15.30

Domáci hrajú tejto sezóne zatiaľ pekný futbal. Naposledy síce prehrali s Bayernom 3:0, no ich doterajšie úspechy sú prekvapujúce. Sedem z 12-tich zápasov hrali vonku a čelili tímom ako Hamburger, Leverkusen, Schalke, Wolfsburg, Werder, Stuttgart a Bayern. Z týchto zápasov získali až 14 bodov! Celkovo tak majú 18 bodov a majú pohodlný 8-bodový náskok na zónu ohrozenia. Vyhrali štyri z 5-tich domácich zápasov, zatiaľ čo hostia prehrali päť zo 6-tich zápasov vonku. Norimberg v tomto zápase pôjde po výhre, lebo s ňou by získal až 10-bodový náskok na hostí. Prinajmenšom sa pokúsi aspoň o remízu.

Kaiserslauternu sa naposledy podaril malý zázrak. Proti Stuttgartu dokázali vyrovnať z 0:3 na 3:3 a získať tak cenný bod. Hostia však doteraz inkasovali 24-krát v 12-tich zápasoch. Navyše ich forma vonku je veľmi zlá. Prehrali už 5 vonkajších zápasov v rade. Norimberg bude mať podľa nás v tomto stretnutí prevahu a zvíťazí.

Leverkusen - Bayern Mníchov, 18.30

Toto je najočakávanejší zápas týždňa. Domáca BayArena je už úplne vypredaná. Leverkusen sa vyšplhal na druhú priečku v tabuľke výhrou v St. Pauli. Stále však stráca sedem bodov na vedúci Dortmund. Musia sa tak poriadne snažiť, aby mohli ohroziť lídra.

Na druhej strane, Bayern si už svoje zlé časy odtrpel a teraz ťahá 5 zápasov bez prehry. Vonku však dokázal poraziť len Hoffenheim a v zápasoch vonku vsietil len 5 gólov. Bastian Schweinsteiger bol nominovaný na Zlatú Loptu FIFA. Nomináciu však odmietol, lebo v minulej sezóne nezískal žiadnu medzinárodnú trofej. Povedal: „Wesley Sneijder si ju zalúži.“

Leverkusen vyhral posledné tri zápasy a momentálne je jedinou hrozbou pre Dortmund. Hostia naňho strácajú 5 bodov. Domáci by sa tak mohli pokúsiť uhrať remízu, aby hostia neskrátili náskok na 2 body.
Leverkusen má však v poslednej dobe problémy pred bránou a Bayern počas troch týždňov trafil 10-krát. Toto znamenité zlepšenie nás vedie k odporúčaniu staviť na výhru hostí. Očakávali sme však, že kurzové ponuky budú opačné. Leverkusen doma neporazil Bayern už 6 rokov (4 víťazstvá pre Bayern a 1 remíza). Obaja však viackrát skončili 1. polčas remízou.


Nedeľa


WfB Stuttgart - 1. FC Kolín, 15.30

Domáci v poslednom zápase sklamali, keď stratili až 3-gólové vedenie. Toto stretnutie proti Kaiserslauternu sa tak skončilo remízou. Nedokázali sa tak dostať zo zóny ohrozenia. Na posledný Kolín majú 3-bodový náskok.

Oba tímy potrebujú tento zápas vyhrať. Stuttgart preto, lebo ho delí 9 bodov od top-5. Kolín zasa preto, lebo potrebuje 3 body na záchranu.

Hostia potrebovali v poslednom zápase bodovať, no prehrali 0:4. Všetky 4 góly dostali v 2. polčase.
Na Kolíne je zaujímavé, že jediný bod na ihriskách súpera získal na pôde Bayernu. Kolín však nehrá tak zle ako vravia čísla, s výnimkou ich posledného zápasu. Stuttgart doposiaľ vyhral doma trikrát, s celkovým skóre 15:0. Z toho vyplýva, že vždy keď si domáci uchovajú čisté konto, vyhrajú. Hostia doteraz strelili 13 gólov v 12-tich zápasoch. Iba St. Pauli má menej, 12 presných zásahov. Vzhľadom na tieto skutočnosti si myslíme, že máme pred sebou výhru domácich. Avšak, kurzové ponuky sú veľmi nízke, takže odporúčame staviť na niečo, čo je hodné risku.

FC St. Pauli - Wolfsburg, 17.30

Domáci majú hroznú formu. Prehrali posledné 4 zápasy, v ktorých dali len 1 gól a inkasovali 9-krát. Vďaka tomu sú najmenej skórujúci tím. V 12-tich zápasoch skórovali 12-krát. Navyše ich pohodlný náskok na zónu ohrozenia sa skrátil na 3 body. Hlavný dôvod takýchto problémov je, že nedokážu vyhrávať doma. Fanúšikovia síce vždy robia výbornú atmosféru, no to akosi hráčom nepomáha. St. Pauli síce nemal ten najľahší rozpis, no ich jediná domáca výhra prišla v zápase s Norimbergom.

Wolfsburgu sa tiež nedarí podľa predstáv. Hlavne keď si uvedomíme fakt, že v roku 2009 vyhrali titul, tak musia mať najvyššie ambície. Hostia dosiaľ získali len o 1 bod viac ako súper. V zápasoch vonku majú veľmi zlú bilanciu. Len 1 výhra a 1 remíza zo 6-tich zápasov.

Naposledy St. Pauli prehralo doma s Leverkusenom a Wolfsburg doma remizoval so Schalke. V tomto zápase skórovali obaja strelci hostí - Džeko a Grafite. Hostia majú veľmi silný útok, no obrana ich zrádza. Hráč hostí, Dejagah, bol v minulom zápase vylúčený a tak má stopku. Myslíme si, že St. Pauli dokáže v zápase skórovať, no Wolfsburg si tiež nájde svoj čas


 


Ďalšie víkendové analýzy


Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga

Primera Division