Main Content

Plán A ukážkovo splnený, teraz nadišiel čas na plán B

sobota, 28. december 2013 09:21 | Autor: Filip Chudý

Plán A ukážkovo splnený, teraz nadišiel čas na plán B
Plán A ukážkovo splnený, teraz nadišiel čas na plán B | zdroj: © TASR

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov veľmi dobre vstúpila do MS svojej vekovej kategórie, keď nedala šancu Nemcom. Víťazstvo 9:2 pri novom modele MS znamená, že prakticky už po prvom zápase máme hlavný cieľ splnený, sme zachránení.

Komentár Filipa Chudého

Na každý mládežnícky šampionát idú naši hokejisti s tým istým cieľom, zachrániť sa. Je to síce smutné, ale čo už iné ostáva, keďže kvalitatívne na viac nemáme. Reprezentácii do 20 rokov sa to doteraz zatiaľ vždy podarilo, hoci už mala občas naozaj namále. A to hlavne vtedy, keď vypadávali ešte dve mužstvá, čo bolo naposledy pred tromi rokmi. Tento model sa zmenil, lebo vypadáva už iba jeden, čo bola pre slovenský hokej systémová spása číslo jeden a tou druhou je terajšia zmena, keď do štvrťfinále postupuje už takmer každý, okrem teda tých, čo budú hrať o záchranu. Pre slovenský hokej dva dary z nebies.

Celé mesiace sa naša reprezentácia pripravovala na prvý zápas s Nemeckom, lebo každý si vedel spočítať, že vlastne tento zápas rozhodne o tom, ako turnaj dopadne. Keby sme nezvládli prvý zápas, tak s najväčšou pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote, hráme opäť o záchranu. Ale toto sa nestalo, lebo Nemcov sme prešli ako parný valec. Dlhodobá príprava nevyšla navnivoč. Už nás nemusí zaujímať, či budú Nemci najhorší v skupine, alebo to prenechajú Čechom, dôležité je, že to nebudeme my, čo si dovolím povedať už teraz, hoci nás môžu prefackať v skupine ešte tri mužstvá.

Naozaj si nepamätám, keby slovenská reprezentácia do 20 rokov podala naposledy takýto dobrý výkon. My sme sa totiž nespoliehali iba na prepracovanú defenzívu a šialene dobrý deň nášho brankára, my sme hrali hokej! A toto tu nebolo asi už od Turína 2006, ak sa teda pozriem aj na ostatné naše výbery. Samozrejme, ja viem, že nemôžeme teraz lietať v oblakoch, lebo mladí Nemci neboli rovnocenný súper, ale hlavne za štýl našej hry sa treba Bokrošovmu tímu poďakovať.

Takto musíme hrať na medzinárodnom fóre stále! Nemusí to síce stačiť na vyspelejších súperov, ale bude to stačiť na to, aby sa naši hráči nemuseli hanbiť za svoj výkon. Teraz som aj ja zvedavý, ako budeme hrať ďalej, lebo naši hráči boli dlhé mesiace nastavení iba na plán A, ktorým bolo Nemecko a nič iné ich nezaujímalo. Ja verím, že teraz sa uvoľnia, budú hrať naďalej hokej a nájdu si aj nejaký plán B. V skupine by minimálne Čechov mohli ešte dať dole, ale aj tak to pre nich bude opäť o jednom zápase, tom štvrťfinálovom. Ak sa naň budú sústrediť tak ako na ten s Nemcami, tak potom hanbu neutŕžime.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na výkon našich vy?