Main Content

Slovenský hokej sa zráža na zem sám!

streda, 18. december 2013 11:01 | Autor: Filip Chudý

Slovenský hokej sa zráža na zem sám!
Slovenský hokej sa zráža na zem sám! | zdroj: © TASR

Začína to byť obohraná pieseň, ktorá má pri neustálych ospravedlnenkách veľmi falošné tóny. Ďalší rok, ďalšie problémy pri skladaní hokejovej reprezentácie. Dokedy bude trvať takýto hanebný stav?

Komentár Filipa Chudého

Tak a dočkali sme sa! Druhá reprezentačná akcia a ďalšia fraška pri skladaní nominácie. Vladimír Vůjtek to už berie s nadhľadom, veď ako sám hovorí, za dva a pol roka si už na to zvykol. V minulosti mal zdravotné problémy, po ktorých sa už nemôže veľmi rozčuľovať, aj preto pôsobí na lavičke takým pokojným dojnom, a pokoj zachováva aj teraz. No a ďalším dôvodom na „salámový“ postoj je to, že prečo by sa mal on Čech vôbec vzrušovať nad tým, že slovenský hokej ako celok má hokejovú reprezentáciu všade inde, len nie medzi prioritami.

Aj v minulosti sa stávalo, že zopár hráčov pre rôzne dôvody vypadlo, čo je ale logické, pretože aj podľa štatistiky je iba malá šanca na to, že budú k dispozícií vždy všetci. No čo sa deje počas pôsobenia tohto českého trénera pri kormidle je už doslova nonsens.

Keď totiž Vůjtek oznámi nomináciu, tak na základe nej nepozýva hráčov do národného dresu, to iba dáva časový priestor na to, aby buď kluby, alebo aj hráči, si mohli vymyslieť úbohú výhovorku, akej by neuveril ani triedny učiteľ pri ospravedlňovaní absencií na hodinách, keď mu žiak predloží čerstvo vytlačenú ospravedlnenku na vlastnej tlačiarni. Vůjtekova konečná nominácia sa zrodí až vtedy, keď posledný hráč nastúpi do autobusu, ktorý smeruje do dejiska reprezentačnej akcie.

Je veľkou hanbou slovenského hokeja, že dlhodobo nedokáže do reprezentácie dostať najlepších hráčov.

Prvou chybou je prístup hráčov. Je na zamyslenie, že do reprezentácie sa tešia iba tí, čo v nej budú onedlho z vekových dôvodov končiť, alebo ešte aj tí, čo dostanú prvú nomináciu. A druhou chybou je slabý zväz, ktorý ustupuje všetkým a všetkému. Keď si dupnú Rusi, ba aj Česi, tak všetci sú ticho. Lenže zväzoví funkcionári radšej trčia zo zadkov všetkým, ktorí im niekedy hodia nejakú ohryzenú kosť. Preto sa nečudujme, že v Lige majstrov nás zaradili tak nízko, že nižšie už nie je nik. Aj funkcionári Slovana si s nimi robia čo chcú. 

Pritom počas oficiálnych reprezentačných termínov je povinnosťou klubov uvoľňovať hráčov. Preto je hráč Slovana Vondrka v českej repre, no v tej slovenskej nikto od nášho účastníka KHL. Aj na tomto príklade pekne vidieť, kto stále vládne nášmu hokeju. Dokým budú za zväze nastrčené bábky, tak sa nikdy nič nezmení. Slovenský hokej vedie už dlhé roky jeden pán so širokými lakťami, ktorými zrazí všetkým oponentov, len škoda aj preňho, že nimi zráža aj hokej u nás ako celok.

V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na tieto opakujúce sa problémy?