Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (11.)

pondelok, 16. december 2013 11:16 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (11.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (11.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár:

Jussi Jaaskelainen (West Ham) – Len málokto veril, že West Ham vyšiel zo zápasu proti Sunderlandu s bodom a čistým kontom. Fínsky brankár predviedol vynikajúci výkon a až šesť zázračných zákrokov proti formácii Sunderlandu. 

Obrancovia:

Pablo Zabaleta (Manchester City) – Na pravej strane obrany Citizens sa Zabaleta musel vysporiadať s Jackom Wilsherom, a to sa mu aj podarilo. Angličana vymazal z hry a spôsobil jeho frustráciu. Navyše pridal Zabaleta aj asistenciu na gól Negreda. 

Mamadou Sakho (Liverpool) Na White Hart Lane The Reds nadelili Spurs až päť gólov a nedostali žiadny. Zásluhu na tom má Sakho, ktorý dominoval nielen fyzicky, ale aj technicky. Percentuálna úspešnosť jeho prihrávok sa drží nad 90 percent, navyše dominuje vo vzduchu a výborne odoberá lopty súperom. 

Marco Russ (Eintracht Frankfurt) – Frankfurt sa predstavil v zápase proti Bayeru a len málokto čakal, že by mohli proti druhému celku tabuľky bodovať. Pred týždňom Farmaceuti olúpili Borussiu Dortmund, no tento týždeň im to Eintracht dokonale vrátil. Obranca Russ nielen,že vymazal potetntných strelcov Bayeru, sám sa postaral o jediný presný zásah zápasu.

Stredopoliari:

Steven Pienaar (Everton) – Liverpoolsky Everton na domácej pôde rozobral Fulham. Steven Pienaar zaznamenal až dve prihrávky a okrem toho hrozil aj svojou exekúciou štandardných situácií. Everton boj o prvú štvorku nevzdáva.

Dries Mertens (SSC Neapol) – Ešte pravdepodobne nedoznelo vypadnutie Neapolu z Ligy majstrov, no Partenopei čakal cez víkend dôležitý duel proti silnému Interu. Benitezovci však duel zvládli aj vďaka výbornému výkonu Mertensa, ktorý necháva zabudnúť na absenciu Marka Hamšíka. 

Fernandinho (Manchester City) – Pri očakávanej vyrovnanej hre dvoch ašpirantov na titul bol na ihrisku vidieť najmä Fernandinho. Hoci je defenzívnym stredopoliarom, v sobotňajšom zápase prispel k víťazstvu nad Arsenalom až dvoma gólmi. Výborná kúpa pre Citizens.

Rubén Pardo (Real Sociedad) – Fantastický zápas má po víkende na svojom konte San Sebastian. Baskovia potupili Betis v pomere 5:1. Najlepším mužom na ihrisku bol Ruben Pardo, ktorý síce nevsietil ani jeden z piatich gólov, no zaznamenal asistencie až pri troch z nich.Niet divu, že 21-ročného hráča uháňa Real Madrid.

Útočníci:
 
Carlos Tevez (Juventus) – Chuť si po neúspechu v Lige majstrov potreboval napraviť aj Juventus a schytal to nováčik zo Sassuola. Výsledok 4:0 mohol byť ešte výraznejší. Tevez v zápase zaznamenal hetrik a z druhého miesta bude určite útočiť na pozíciu Capocanonniere. 

Luis Suarez (Liverpool) – V neuveriteľnej forme hrajúci Suarez pokračoval vo výborných výkonoch aj v šlágri proti Tottenhamu. Opäť vsietil až dva góly a so 16 gólmi len v 11 zápasoch je jednoznačným favoritom na Zlatú kopačku.

Neymar (Barcelona) – Až päť gólov v priebehu 4 dní zaznamenal Brazílčan Neymar. Vo víkendovom zápase proti Villarealu zaznamenal oba presné zásahy Blaugranas a opäť dokázal, že dokáže prebrať zodpovednosť pri neúčasti Lionela Messiho.

Odporúčané články