Main Content

Ideálna zostava skupinovej fázy Ligy majstrov podľa Sport7.sk

štvrtok, 12. december 2013 13:53 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava skupinovej fázy Ligy majstrov podľa Sport7.sk
Ideálna zostava skupinovej fázy Ligy majstrov podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po včerajšku máme za sebou kompletný program skupinovej fázy Ligy majstrov v sezóne 2013/2014. Záverečné kolo opäť prinieslo niekoľko pozoruhodných výkonov, ktoré neušli našej pozornosti. Pozrite mená, ktoré zaujali včera a zároveň ideálnu jedenástku kompletného programu základných skupín Ligy majstrov, zostavenú z nominácií za jednotlivé kolá. Prekvapili vás niektoré mená?

Ešte predtým, ako si odkryjeme to najlepšie, čo nám šesť kôl skupinových bojov ponúklo, pozrime si aspoň v krátkosti ideálnu jedenástku stredajšej časti 6. hracieho kola.

Yann Sommer (Bazilej) – Daley Blind (Ajax), Lukasz Szukala (Steaua), Daniele Bonera (AC Miláno), - Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Grosskreutz (Borussia),  Raúl García (Atlético), Xavi (Barcelona) – Jefferson Farfán (Schalke), Phillip Hosiner (Austria), Neymar (FC Barcelona)

Pri zrátaní účastí jednotlivých hráčov nám vyšla ideálna zostava hráčov, ktorí najviac žiarili v zápasoch v rámci skupinovej fázy. Viacero vyrovnaných výkonov spôsobilo, že len dvojica hráčov sa v dvanástich hracích dňoch objavila v ideálnej zostava viac ako dvakrát. Suverénne najviac účastí dosiahol Cristiano Ronaldo. V ostatných prípadoch boli medzi najlepšími hráči väčšinou dvakrát. Pri rovnosti počtu účastí rozhodovali lepšie individuálne štatistiky.

Brankár

Yohan Wiland (Kodaň) - 2 účasti – Brankár Kodane Yohan Wiland dosiahol rovnaký počet nominácií ako Fraser Forster zo Celticu, no o jeho zaradení rozhodol fakt, že Kodaň získala viac bodov a Wiland si pripísal jedno čisté konto. Švédsky veterán sa vytiahol pri vychytaní Juventusu ešte v prvom kole a v utorok sa zaskvel proti Realu Madrid.

Obrancovia

Lukas Szukala (Steaua)2 účasti – Napriek tomu, že Staua natiahla svoju negatívnu sériu v Lige majstrov bez víťazstva, predsa len mali jeden výrazný svetlý bod vo svojom kádri. Poľský stopér Lukasz Szukala prispel k tomu, že napriek len dvom streleným gólom, Staua získala až tri body. Poliak zažiaril proti Bazileju a včera na Stamford Bridge zabránil gólovým hodom The Blues.

Johny Evans (Manchester United)2 účasti – Hoci United v lige zrovna nežiaria, v Lige majstrov si bezproblémovo postrážili postup. Evans sa do ideálnej zostavy dostal v zápasoch v Leverkusene, kde Farmaceutov nepustil prakticky k ničomu a sám zaznamenal gól a predtým v zápase proti San Sebastianu, v ktorom basckický tím hrýzol v snahe o vyrovnanie, no Evans deľbu bodov nepripustil.

Cristian Zapata (AC Miláno)3 účasti – Je zaujímavé, že našu obrannú trojicu tvoria hráči klubov, ktorým sa až natoľko nedarí. Miláno sa trápi najmä v ofenzívnom aspekte svojej hry, a tak ich k postupu dotlačila defenzíva. Jej velil Kolumbijčan Zapata. Do nominácie sa dostal už v prvom kole, v ktorom vymazal výšavy Celticu a po jeho strele šli Milánčania do vedenia, účasť zopakoval v treťom kole proti Barcelone, kde účinne zdvojoval Lionela Messiho a tretiu nomináciu si vybojoval za piate kolo, v ktorom opäť rozvlnil sieť Celticu.

Stredopoliari

Angel Di María (Real Madrid) 2 účasti – Real Madrid vo svojej skupine totálne dominoval a nomináciu si pýtalo hneď niekoľko jeho hráčov. Až dvakrát sa do nej dostal Angel Di María, ktorý ešte v úvodných kolách ťahal ofenzívu Realu Madrid. V druhom kole rozbil Kodaň, keď zaznamenal dva góly a na jeden krásne prihral Cristianovi Ronaldovi, účasť si zopakoval hneď v kole treťom, v ktorom rozhýbal defenzívu Juventusu svojimi okulahodiacimi prihrávkami.

Simon Rolfes (Bayer Leverkusen) 2 účasti – Na tom, že Farmaceuti poslali zo súťaže mierne favorizovaný Šachťar a San Sebastian, má najväčšiu zásluhu Simon Rolfes. V zápasoch proti obom klubom rozhodol o víťazstve, keď najprv zariadil výhru proti San Sebastianu a potom v treťom kole prispel k demontáži Šachťaru v pomere 4:0. 

Raul Garcia (Atlético Madrid)2 účasti -  Hoci hlavnými postavami ťaženia Rojiblancov v Lige majstrov sa zdali byť Diego Costa, Arda Turan, či Koke, popri nich nenápadne do celkovej nominácie prekĺzol stredopoliar Raul Garcia.  Proti Austrii dal gól a na jeden prihral, včera zrušil Porto gólom z neuveriteľného uhla. Atlético preberá rolu čierneho koňa, uvidíme, koho im žreb prisúdi.

Franck Ribéry (Bayern Mníchov)2 účasti – Ani finalista Zlatej lopty nechýba v našej nominácii, keďže až dvakrát získal miesto v ideálnej zostave. V druhom kole si urobil na Etihad Stadium z Micaha Richardsa dobrý deň, v treťom kole prakticky sám porazil Plzeň. Ribéry k tradičným prihrávkam pridal v jesennej časti aj góly a v ničom nezaostal oproti svojim finálovým spoluúčastníkom.

Útočníci

Lionel Messi (FC Barcelona)2 účasti – Hoci z útočníkov sa v nominácii objavili po dvakrát viacerí hráči, predsa len do záverečnej zostavy prekĺzol Lionel Messi. Jednak preto, že nastúpil len na tri zápasy Ligy majstrov, z ktorých na nomináciu nepretavil len jediný. Ale aj preto, že v oných troch zápasoch zaznamenal neuveriteľných šesť gólov. Zranenie možno spôsobilo, že herne nadchol Neymar, Messi, ale napriek hendikepu svoju pozíciu medzi najlepšími uhájil.

Zlatan Ibrahimović (PSG)2 účasti – Nie, (ne)prekvapivo nechýba ani ďalší velikán, Zlatan Ibrahimović. Ibra dlho útočil na Cristiana Ronalda v tabuľke strelcov a nebyť toho, že vynechal posledný zápas na pôde Benfiky, možno by ho aj dotiahol, no aj tak je bilancia 8 gólov v 5 zápasoch úchvatná. Ibra získal dve účasti, jednu za štvorgólový koncert proti Anderlechtu a jednu za druhé kolo, v ktorom nasúkal Benfike dva góly.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)5 účastí – Suverénne najviac účastí získal Cristiano Ronaldo, ktorý sa do zostavy hracieho dňa nedostal len raz, aj to, keď ho trápilo zranenie. Cristiano začal svoju spanilú jazdu Ligou majstrov proti Galatasarayu, ktorému strelil hetrik, v druhom kole dvakrát hlavou prekonal kodanskú obranu, v treťom proti Juventusu dvakrát poslal Madrid do vedenia, vo štvrtom proti Juventusu najprv gól dal a na ďalší prihral Baleovi. Chýbal len v piatom kole, no v šiestom si to vynahradil, keď dal gól Kodani, čo znamenalo rekordný, deviaty gól v skupinovej fáze Ligy majstrov, 800. gól Realu v súťaži, ako aj 13. gól v rámci LM v tomto kalendárnom roku. Lepšieho hráča základné skupiny nevideli.

Lavička:Fraser Forster (Celtic -2)- Emiliano Insua (Atlético – 2) - Simon Rolfes (Bayer Leverkusen – 2), Alex Teixeira (Šachťar – 2), Mohamed Salah (Bazilej – 2) - Sergio Aguero (Manchester City– 2), Wayne Rooney (Manchester United – 2)