Main Content

Dominika Cibulková: Grandslamy sú moje najväčšie výzvy v budúcom roku

utorok, 3. december 2013 18:08 | Autor: Silvia Petrašková

Dominika Cibulková: Grandslamy sú moje najväčšie výzvy v budúcom roku
Dominika Cibulková: Grandslamy sú moje najväčšie výzvy v budúcom roku | zdroj: © TASR

Tohtoročná tenisová sezóna Dominiky Cibulkovej sa síce skončila, no už teraz sa na Floride v Evert Tennis Academy pripravuje na tú nasledujúcu. V exkluzívnom rozhovore pre sport7 nám prezradila to, ako je s odohratou sezónou spokojná, aké sú jej ciele do budúceho roka, ale aj to kde bude tráviť blížiace sa vianočné sviatky.

Na tvojom poslednom turnaji v Moskve ti tohto sezónnu stopku vystavila  Srbka Vesna Doloncová. Bol návrat do tejto krajiny aj napriek prehre príjemný? Predsa len, vyhrala si tu svoj prvý titul na okruhu WTA.

Jasné turnaj v Moskve je pre mňa navždy pamätným, predsa len prvý titul a tak ťažko vydretý, to bolo niečo! Tento rok som už bola naozaj unavená. Zápas ktorý som prehrala som mala skoro vyhratý, ale to je tenis. Nič to nemení na tom, že tento turnaj mám veľmi rada.

Ako napreduje tvoja medzisezónna  príprava na Floride?

Mám tu so sebou celý tím, tenisový a kondičný. Fyzioterapeutka a všetci robíme na tom, aby som na budúci rok bola lepšia, lebo tenis nie je len o kondičke a koľko má človek natrénované, to vám stále zápas nevyhrá.

A čo blížiace sa vianočné sviatky, dopraješ si počas nich zaslúžený oddych? Kde ich budeš tráviť?

Vianočné sviatky milujem. Vždy sme pár dní do Vianoc na Floride a potom na pár dní doma. Je to môj asi najobľúbenejší čas v roku. Ja proste milujem Vianoce a všetko čo k ním patrí.

Záver roka zvyčajne patrí bilancovaniu odrobenej práce. Bol teda tento rok v tvojom prípade úspešný, si spokojná s tohtoročnou sezónou?

Túto sezónu som začala s novým trénerom. Učili sme sa veľa nových vecí. Jasné, že ciele boli vyššie, ale niektoré veci nejdú hneď. Uvidíme aká bude nová sezóna na ktorú sa veľmi teším.

Prezradíš nám aké sú tvoje osobno-profesionálne ciele  do budúceho roka? Podľa informácií ho odštartuješ  austrálskym podujatím v Brisbane.

Áno budem štartovať v Brisbane,  Sydney a Austrália. Tento rok mi grandslamy vôbec nevyšli, takže to sú pre mňa najväčšie výzvy na budúci rok.

Začiatkom februára ťa s dievčatami čaká štvrťfinále svetovej skupiny vo Fed Cupe proti Nemecku. Veríš, že vám podpora domáceho prostredia dopomôže k víťazstvu?

Fed Cup, konečne doma a taký veľký a zaujímavý zápas, nemôže byť nič lepšie! Neuveriteľne sa teším na tento Fed Cup pred našimi divákmi. Verím, že bude plná hala a atmosféra bude nezabudnuteľná.