Main Content

Analýzy 10. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov

nedeľa, 7. november 2010 05:24 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 10. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 10. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Španielská Primera División pokračuje cez víkend kompletným 10. kolom. Lídrom tabuľky je Real Madrid, ktorý má jednobodový náskok pred Barcelonou. Pripravili sme pre vás analýzu k trom stretnutiam, ktoré sa nám zdajú najatraktívnejšie pre tipujúcich. Vyjadrite svoj názor v diskusií pod článkom!


Sobota


Real Sociedad - Racing Santander, 20.00

Racing si život v posledných kolách trochu uľahčil, no my sme sa rozhodli na zverencov Miguela Angela v zápase na štadióne Anoeta nevsadiť.

Hráči z Kantábrie čelili v prvých štyroch zápasoch hraných vonku Valencii, Seville, Villarealu a Realu Madrid a získali len chudobný bod. Problémom sa zdá byť hlavne posledná tretina zápasov, ktorou sa Racing veľmi chváliť nemôže.

Domáci Baskovia si však určite uvedomujú, že ich najbližší súper naposledy doma rozniesol slabučkú Osasunu 4:1.

Divoký výsledok uprostred prívalového dažďa na severe Španielska sa zrodil po tom, čo domáci skvele využili premočený terén s častou streľbou na brankára Ricarda a umožnili hosťom sa len zriedka dostali za stredovú čiaru.

Avšak predpoveď počasia v sobotu večer nepredpokladá nič horšieho ako slabučký dážď a my očakávame, že San Sebastian na domácom ihrisku opäť položí nohy hráčov Racingu pevne na zem.
Baskovia sú síce v tejto sezóne nováčikom, no preukázali dostatok kvality na to, aby zostali v Primera División aj budúcu sezónu a my nezmeškáme príležitosť vsadiť na mužov Martina Lasarteho.

Espanyol - Malaga, 22.00

Malaga začne svoje účinkovanie pod taktovkou Manuela Pellegriniho ťažkým zápasom na Cornella-El Prat. Čiľan si však podľa nás na získanie prvých bodov bude musieť ešte počkať.
Predchádzajúci tréner Jesualdo Ferreira bol odvolaný už po 9 zápasoch, no my si myslíme, že Pellegrini je muž, ktorý sa Malage hodí a zíde viac.

Očakávame, že nový tréner bude chcieť dosiahnuť svoje prvé víťazstvo minimálne v nasledujúcich zápasoch Boquerones proti Hércules a Levante, no medzitým dosiahnuť víťazstvo vonku proti doma nepoškvrnenom Espanyole bude určite ťažký oriešok.

Mužov Mauricia Pochettina navyše bude poháňať relatívne zahanbujúca prehra v predchádzajúcom kole vonku proti Deportivu 3:0 na ďalšom z premočených trávnikov pri Atlantiku.

Domáci tento výsledok s určitosťou hodia za hlavu a podobne tak urobíme aj my. No do úvahy je však potrebné vziať aj Pellegriniho prítomnosť na lavičke Malagy a jeho rukopis na hráčoch. Preto očakávame zápas chudobný na góly s tesným víťazstvom domácich Anduliek.


Nedeľa


Real Madrid - Atletico Madrid

Každý kto sa doterajšími supervýkonmi Real nechal ,,učičičíkať“ si musí uvedomiť, že zápas proti mestskému rivalovi Atleticu bude pre Mourinovcov v lige prvá zaťažkávacia skúška. Merengues sú momentálne na čele La Ligy s jednobodovým náskokom pred Barcelonou. A môžeme povedať, že zaslúžene. No počítať sa to bude len ak Real uspeje.

Katalánci už naopak Atleticu úspešne čelili a navyše aj proti silnej Valencii. No a tento víkend poslali Pusinkám ďalší odkaz, keď doma rozmontovali 5-gólovou kanonádou Sevillu. Takže teraz rad na Reale, aby ukázal to najlepšie proti mužstvu, ktoré neprehráva na dennom poriadku.

Avšak tento zápas nie je len o naháňačke Realu a Barcelony. Madridské derby je samo o sebe udalosť, ktorá si zaslúži zvýšenú pozornosť bez ohľadu na to, čo sa stane v skôr hranom zápase Barcy.
Aj keď pre nestranných fanúšikov pozná história tohto derby len jedného víťaza a to Real, je potrebné zdôrazniť, že momentálne zloženie Rojiblancos je úplné iné a určite silnejšie ako jeho predchodcovia.
 
Ako zvyčajne Real určite zo svojho suseda nespraví súčiastky a aj v tomto zápase to skôr vyzerá na vyrovnaný zápas minimálne vo väčšine zápasu. My však nebudeme prekvapení, keď muži v bielom rozhodnú až tesne v závere a umožnia tak fanúšikom dlhšie spomienky na záverečný hvizd.

Getafe - FC Barcelona, 19.00

V nedeľu o 19-tej hodine začína súboj desiatého Getafe s druhou Barcelonou. Okrem toho, že pôjde o súboj dvoch tímov z prvej polovice tabuľky pôjde aj o duel mužstiev, ktoré sú známe zápasmi s vyšším  počtom gólov. V zápasoch Barcy v tejto sezóne Primera Division doteraz padlo 25 gólov, v zápasoch Getafe až 27. Iba Malaga, Real Madrid a Sevilla sa môžu pochváliť vyššim počtom gólov, hoci Malaga za to vďačí hlavne vysokému počtu inkasovaných.

Favorizovaná Barcelóna má v posledných kolách Primera Division skvelú formu. Naposledy rozdrvila pred domácim publikom Sevillu 5:0. Po dva góly strelil Messi a Villa. Predtým zvíťazila v Zaragoze (0:2) a v siedmom kole porazila doma silnú Valenciu 2:1 hlavne vďaka fantastickému výkonu v druhom polčase. Neudržateľný je Lionel Messi, ktorý skóroval v posledných štyroch zápasoch sedemkrát (2, 2, 2 a naposledy jeden v Lige majstrov do siete Kodane).

Getafe má v poslednom období kolísavú formu. V posledných dvoch domácich stretnutiach vyhrali vždy jednoznačne 3:0 (so Sportingom Gijon a Herculesom) no v posledných dvoch zápasoch vonku inkasovali 5 gólov a neskórovali ani raz. Doma prehrali v tejto sezóne doposiaľ len raz a to vo štvrtom kole s Malagou 0:2. Na čo by sme však nemali zabúdať je fakt, že v doterajšiom priebehu ligy hrali len dvakrát s tímom z hornej polovice tabuľky a vždy prehrali - v prvom kole na pôde Espanyolu 2:0 a v 7. kole s Atleticom Madrid tiež 2:0. 

Dá sa očakávať, že v tejto sezóne rozhodne o víťazovi ligy až posledné kolo. Preto ak nechce Barca príjsť o dôležité body musí v zápasoch ako je tento určite zvíťaziť. My preto veríme vo výhru Barcelony a zároveň očakávame ďalšie pokračovanie famóznej streleckej formy Lionela Messiho.