Main Content

Analýzy 11. kola anglickej Premier League: Doplnený nedeľňajší program

sobota, 6. november 2010 18:11 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 11. kola anglickej Premier League: Doplnený nedeľňajší program
Analýzy 11. kola anglickej Premier League: Doplnený nedeľňajší program | zdroj: SITA

Kompletným 11. kolom pokračuje v sobotu a nedeľu anglická Premier League. Najväčším víkendovým šlágrom bude bez pochýb nedeľňajší súboj Liverpoolu s Chelsea. Hoci Ancellotiho tím vedie tabuľku s 5-bodovým náskokom a Liverpool je v tabuľke až trinásty očakávame duel spĺňajúci najvyššie kritéria. Prečítajte si naše analýzy ku všetkým zápasom plus komentujte naše tipy v diskusií pod článkom!


Sobota


Bolton - Tottenham, 13:45

Gareth Bale zo Spurs hrá vo skvelej forme. Výborný výkon predviedol na Stadio Giuseppe Meazza, kde síce Tottenham podľahol miestnemu Interu 3:4, no Bale v zápase zaznamenal hattrick. Interisti sa nepoučili, Bale v tohtotýždňovej odvete na White Hart Lane opäť výkonom exceloval. Síce sa sám gólovo nepresadil, no na víťazstve Spurs 3:1 sa podielal 2 gólovými asistenciami. Bolton nie je síce Inter Miláno no nemusí byť už taký naivný ako bolo talianske mužstvo. Nevýhodou pre Balea a Tottenham ako taký bude menšie ihrisko, ktorým Reebok Stadium disponuje. Tottenham preto nebude mať toľko priestoru pre hru. Spurs nestojí len na výkonoch spomínaného hráča, káder je momentálne dosť kvalitný a konkuruje špičkovým anglickým, či európskym klubom. V Boltone bude okrem toho pre zranenie chýbať Van der Vaart.

Aj napriek minulotýždňovej domácej prehre Boltonu s Liverpoolom, Wanderers dokázali, že sú ťažko zdolateľným mužstvom a to hlavne na domácej pôde. Wanderers majú z 10 odohratých zápasov v novej sezóne na konte len dve prehry. Okrem toho je tomu už presne 14 rokov, kedy Spurs dokázali naposledy v Boltone vyhrať. Prejdime preto k tipu na tento zápas. Pozdáva sa nám tip na polčasovú remízu, odvolávajúc sa na výsledky Boltonu. V 8 z 10 prípadov šli hráči Wanderers do polčasovej prestávky s remízovým stavom. Spurs uhrali polčasovú remízu v 6 prípadoch.  Vylúčená nie je remíza ani po konečnom hvizde.

Birmingham - West Ham, 16:00

V októbri sa skončila viac ako ročná domáca neporaziteľnosť Birminghamu na St.Andrews, ktorú ukončil Everton. Čo sa však na St.Andrews nezmenilo je fakt, že diváci sú v zápasoch ukrátení o góly. Veľa domácich zápasov počas uplynulých 12 mesiacov sa skončilo v prospech Birminghamu víťazstvom 1:0. V tejto sezóne v zápasoch odohratých na St.Andrews  padlo iba 7 gólov, z toho 4 góly vsietili hostia. Ani v zápase s West Hamom sa pravdepodobne veci meniť nebudú. West Ham u súperov ešte nevyhral a gólovo sa doteraz presadil iba dvakrát. Chýbať bude talentovaný zakončovateľ Mark Noble, ktorý sa musel podrobiť operácii slepého čreva. Pri pohľade na stávkovú ponuku sa zameriame na počet gólov v zápase a vyberáme tip na menej ako 3 góly v stretnutí.

Blackburn - Wigan, 16:00

Toto stretnutie môže fanúšikom Blackburnu veľa napovedať o sile ich mužstva a pomôcť im utvoriť si obraz o tom, kde sa ich mužstvo v konečnom dôsledku môže v tabuľke umiestniť. Podobne ako Birmingham, tak aj Blackburn skončil v poslednej sezóne v pokojnom strede tabuľky hlavne vďaka výkonom na domácom trávniku. Práve takéto zápasy Rovers v minulej sezóne dokázali vyhrávať. Táto sezóna však pre mužov okolo manažéra Sama Allardycea taká úspešná nie je. Z 5 domácich zápasov dokázali vyhrať iba jeden a to hneď v otváracom zápase sezóny. V 10.kole hostili Chelsea a vzdorovali do posledného momentu, nakoniec ale podľahli majstrovi 1:2. Ak podobný výkon zopakujú aj v zápase s Wiganom, mali by sa tešiť z víťazstva. Wigan však netreba podceniť. Ak rozmýšlate nad tipom v tomto dueli, zrejme najlepšie bude opäť zvoliť stávku na góly. Blackburn v domácich predstaveniach skóroval iba štyrikrát. Wigan pod vedením Roberta Martineza sprísnil disciplínu v defenzíve a iba v jednom prípade inkasoval viac ako 2 góly.  Lákavý môže byť aj kurz na víťazstvo domácich, ale tomuto tipu sa radíme radšej vyhnúť.

Blackpool - Everton, 16:00

Everton je po zlom vstupe do sezóny už na 8.mieste v tabuľke a nachádza sa tam, kam ho mnohí odborníci pred začiatkom sezóny radili. Fanúšikovia Toffees by boli najradšej, keby sezóna odštartovala v októbri a nie v auguste. Počas októbra totiž Everton z 12 možných bodov nazbieral až 10, čo sa odzrkadluje aj na kurze na ich prípadné víťazstvo v tomto zápase. Blackpool mal v pondeľňajšej dohrávke problém zdolať West Brom aj v presile o dvoch hráčov, ktorá trvala takmer 60 minút! Manažér Blackpoolu Ian Holloway však netajil radosť z prvého domáceho víťazstva v sezóne, aj keď podotkol, že niektoré veci sa budú meniť a hráčov bude viac rotovať. Blackpool totiž čakajú v priebehu 5 dní až 2 náročné zápasy, čo by mohla byť pre hostí dobrá správa. Pre tipérov, ktorým kurz na víťazstvo hostí v tomto dueli nestačí, radíme skúsiť aj tip na víťazstvo hostí v tomto prípade na nulu, čiže bez inkasovaného gólu. Everton má v lige po Chelsea druhú najlepšiu defenzívu, Tim Howard inkasoval iba 8 gólov. V posledných 5 zápasov inkasoval iba jeden! Everton taktiež vo vzájomných zápasoch s Blackpoolom vždy dokázal na Bloomfield skórovať. Radíme skúsiť tip na víťazstvo hostí bez inkasovaného gólu.

Fulham - Aston Villa, 16:00

Z Craven Cottage sa pod vedením Roya Hodgsona stala nedobytná pevnosť a veci sa nezmenili ani keď mužstvo Fulhamu prevzal Mark Hughes. Iba Tottenhamu sa v tejto sezóne podarilo si odniesť z Craven Cottage všetky body, zatiaľčo Manchester United, či Everton odchádzali iba s jedným bodom. V istom bode boli Villania favorizovaní medzi top 4 tímy a nie je pochýb, že Villa má na lepšie postavenie v tabuľke, ako tomu je teraz. Nový boss Gerard Houllier opísal posledné vystúpenie svojho mužstva v birminghamskom bezgólovom derby ako veľké dobrodružstvo. Treba poznamenať, že Aston Villa už 344 minút neinkasovala. Aj v tomto stretnutí očakávame tesný výsledok. Villa zrejme taktiku na ihrisku súperov meniť nebude, Fulham je na Craven Cottage ťažké poraziť. S prihliadnutím na uvedené fakty a posledné výsledky, zároveň neschopnosť hostí strielať góly na ihriskách súperov, odvážime sa tipovať víťazstvo domácich na nulu za menší vklad.

Manchester United - Wolves, 16:00

Wolves odviedli výbornú prácu v poslednom odohratom kole na Molineux Stadium proti Manchestru City. Tip na prekvapenie nám v tomto prípade vyšiel dokonale. Hráči povzbudení víťazstvom preto môžu ísť na Old Trafford so vztýčenými hlavami. Nebolo to dávno, čo sa títo súperi stretli v zápase Carling Cupu. Domáci Diabli však hrali so značne pozmenenou zostavou, keď Sir Alex dal príležitosť mnohým náhradníkom. United zdolali v spomínanom zápase Wolves 3:2 gólom z poslednej minúty. Wolves predtým narobili problémy aj Chelsea, na Stamford Bridge podľahli len 0:2. Preto výsledok s Citizens bol pre Wolves odmenou za snaživé výkony v posledných ťažkých dueloch. Na Old Trafford prekvapenie neočakávame, Wolves si totiž z 15 možných bodov priniesli zo súperových trávnikov len jediný bod. Do úvahy v tomto stretnutí pripadá aj tip na víťazstvo favorita s handicapom. Manchester porazil v domácom prostredí už Newcastle aj West Ham rozdielom triedy a bez inkasovaného gólu. V uplynulom kole odchádzal z Old Trafford Tottenham po prehre 0:2, keď o druhý gól sa kontroverzným spôsobom postral Nani. United budú proti Wolves v zostave chýbať Darren Fletcher, Nani a Anderson. Zameriame sa preto na tip domácich bez inkasovaného gólu.

Sunderland - Stoke, 16:00

Vedenie, manažér aj hráči Sunderlandu sa ospravedlnili fanúšikom za posledné predstavenie, ktoré ukázali v Newcastli. Čierne mačky si zo St.James Parku odniesli nepríjemnú prehru 1:5. Sunderland je preto rád, že ďalší zápas sa hrá na ich pôde. Na Stadium of Light sú v tejto sezóne doposiaľ neporazení, ale spôsob akým v Newcastli prehrali, nenasvedčuje najlepšej atmosfére v klubovej kuchyni. Preto tip na víťazstvo domácich v tomto prípade nemusí byť taký jednoznačný. Stoke v poslednom zápase prehralo v Evertone len 0:1 a nasledujúcom zápase by mohli využiť nepohodu v tíme Čiernych mačiek. Netvrdíme, že Stoke v Sunderlande zvíťazí, ale na bod by siahnuť mohol. Stoke príliš často u súperov nevyhráva, zo 43 odohratých zápasov vyhral iba 7, v kolonke strelených gólov z týchto zápasoch svieti úbohých 30 gólov. Ak sa zameriame na strelca gólu v tomto stretnutí, do úvahy prichádza Tuncay, ktorý sa dokázal presadiť gólovo aj proti Manchestru United. Avšak dodávame, že tipy na strelcov gólov nám v poslednom čase príliš nevychádzali. V posledných 2 týždňoch nás sklamal aj Nasri, aj Yakubu.


Nedeľa


Arsenal - Newcastle,  14:30

Otázniky stále visia nad schopnosťou Arsenalu konkurovať Chelsea, či Manchestru United v boji o celkové prvenstvo. Jasné však je, že Gunners podávajú výkony plné bojovnosti a nevzdávajú sa v zápasoch až do poslednej chvíle. Aj v druhej polovici minulej sezóny boli ešte 5 kôl pred koncom súťaže v hre o titul. Taktiež zvykli zápasy vyhrávať až v druhých polčasoch, za všetky spomenieme napríklad výhry nad Stoke, Hullom a Wolves. Spomenuté príklady potvrdili aj v poslednom zápase, kde o víťazstve nad  West Hamom rozhodli až v 88.minúte. Ukázali taktiež svoje presvedčenie, že ich útočné vlny sa skôr, či neskôr skončia gólom a víťazstvo strhnú na svoju stranu. Neskoré góly Arsenalu nie sú zvykom len v ťažkých zápasoch, ale aj so súpermi nižšieho rankingu. Kanonieri svoju prezývku zvyknú potvrdzovať v neskoršom priebehu hry aj v zápasoch, kde jasne dominujú. Preto je veľmi prekvapujúce, že so schopnosťu Gunners ľahko skórovať, sú ich posledné strelené góly v zápasoch tejto sezóny podľa minutáže nasledovné - 88, 88, 47, 85, 90, 90, 83, 51, 83 a 90.min.

Skúsime si tieto fakty dať dohromady a v stávke využiť v náš prospech. V prvom rade nám do očí bije ponuka od Paddy Power na gól v zápase po 77.minúte. Ako si môžete všimnúť, bolo tomu tak až v 8 z posledných 10 ligových prípadov, plus v 4 pohárových zápasoch Gunners. Newcastle v poslednom domácom vystúpení prevalcovali Sunderland, preto zápas na Emirates Stadium pre nich bude skutočným testom. Navyše po tom, čo im dal Arsenal lekciu v Carling Cupe, z Newcastlu odchádzal pred 10 dňami s pohodlnou výhrou 4:0, navyše potvrdil spomenuté fakty, keď dva góly strelili Kanonieri v 83. a 88. minúte. Taktiež Magpies majú podobné gólové zápisy v stretnutiach, čo nás len utvrdzuje v tipe na tento zápas.

Newcastle v posledných stretnutiach posledný gól vsietilo v 90, 69, 90, 75, 85, 45, 90, 62, 90 a 85.min. Stávková spoločnosť Coral ponúka výhodný kurz na tip, že Arsenal skóruje v priebehu posledných 5 minút. Opäť stačí pohľad do štatistík. Po konečnom hvizde by sa z víťazstva mali tešiť domáci futbalisti.

West Brom - Manchester City, 16:00

Citizens cestujú na The Hawthorns so sériou 3 prehier v rade. Poslednú prehru zaznamenali vo štvrtok v zápase Europa League, keď prehrali na trávniku poľského Lechu Poznaň 3:1. Ak sa im neporadí sériu prehier čím skôr zastaviť, nebolo by prekvapením, ak by sa Roberto Mancini z manažérskej pozície po zápase vo West Brom porúčal. Problémy City nie sú len vo výkonoch na trávniku, ale aj v šatni. Preto vedenie na Eastlands nemôže byť s postavením v tabuľke po predsezónnych očakávaniach spokojné.

Situáciu v kuchyni Citizens sa nám podarilo odhadnúť už v minulom kole, keď sme tipovali ich neúspech na trávniku Wolves. Predtým už kadér nabitý hráčmi za stovky miliónov libier dokázal prehrať aj v Sunderlande. West Brom je v tabuľke na tom lepšie ako spomenuté dve mužstvá a The Baggies sú po 5 domácich zápasoch stále neporazení. Domácim budú v zápase chýbať Pablo Ibanez a G. Jara, ktorí v uplynulom kole na pôde Blackpoolu videli červené karty, ich spoluhráči však bojovali aj za nich a v takmer 60.minútovom oslabení uhrali prijateľnú prehru 1:2. West Brom hrá skutočne oduševnene, čo sa o hviezdach zo City povedať nedá. Dvojica West Brom - Manchester City sa koncom septembra stretla v zápase Carling Cupu a West Brom po výsledku 2:1 postúpil do ďalšieho kola. Výsledok by sa podľa našich odhadov mohol aj v tomto prípade zopakovať. Navyše dávame do pozornosti stávkovú udalosť, že Citizens je špecialista na strácanie bodov v zápasoch, v ktorých otvárali gólový účet. Z 10 zápasov, v ktorých Citizens viedli, stratili víťazstvo až v 5 prípadoch. Viedli aj vo Wolverhamptone v poslednom odohratom kole a aj v spomenutom zápase Carling Cupu vo West Brom.

Liverpool - Chelsea, 17:00

Kurzy vypísané bookmakermi na tento zápas jasne určujú, kto je favoritom zápasu, ale my v tomto prípade nezameriavame pozornosť na víťazstvo obhajcu titulu Chelsea FC. Ak máme hľadať slabinu na strane Chelsea, tak by to bolo práve na trávnikoch súperov ako je Liverpool. Minulý rok Chelsea prehrala napríklad vo Villa Parku s domácou Aston Villou, na Eastlands s Manchestrom City, či v Evertone. Tento rok Chelsea prehrala opäť na Eastlands a remizovala v Aston Ville. Aj napriek problémom, ktoré sužovali Liverpool od začiatku sezóny, zápasy na Anfield Road ani pre majstra nie sú prechádzkou ružovým sadom. The Reds sa dostali z najhoršieho von, svoje výkony zlepšujú od zápasu k zápasu a vyhrali už 3 zápasy v rade. Výrazne pomohol návrat Glena Johnsona na pravý kraj obrany, Jamie Carragher sa tak mohol posunúť späť do stredu, kde organizuje defenzívu FCL. Obrana The Reds je v tomto rozostavení oveľa istejšia a ťažšie prekonateľná. Preto si myslíme, že v zápase veľa gólov nepadne.

Chelsea má najlepšiu defenzívu v lige, v 10 zápasoch si gólman Petr Čech až 7-krát udržal čisté konto. Útočník Fernando Torres navyše nie je v optimálnej streleckej forme, čím je ofenzívna sila domácich výrazne znížená. Otázka preto znie, kto iný okrem Torresa je schopný výraznejšie ohroziť skalopevnú obranu Chelsea. Samozrejme nebezpečentsvo hrozí aj od ikony The Reds Stevena Gerrarda, ktorý vo štvrtkovom zápase Europa League proti Neapolu nastúpil ako striedajúci hráč do druhého polčasu a zaznamenal hattrick. Predchádzajúce vzájomné zápasy na Anfield Road medzi Liverpoolom a Chelsea veľa gólovej radosti fanúšikom neprieniesli. Iba v dvoch z 10 prípadov v zápase padlo viac ako 2 góly. Preto odporúčame v nedeľňajšom šlágri kola tip na menej ako 2,5 gólu.

 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga
Primera División