Main Content

Brankár si odsekol 4 prsty. Musel ukončiť kariéru!

štvrtok, 7. november 2013 08:59 | Autor: Jakub Mihálik

Brankár si odsekol 4 prsty. Musel ukončiť kariéru!
Brankár si odsekol 4 prsty. Musel ukončiť kariéru! | zdroj: © TASR

Nevídaný incident uruguajského brankára Juana Obelara spôsobil, že si tento 192 centrimetrov vysoký hráč už brankárske rukavice nenavlečie.

Tridsaťštyriročný Juan Obelar musel ukončiť futbalovú kariéru po tom, čo si odrezal štyri prsty ľavej ruky, pričom mu ostal len palec. Incident sa prihodil pri domácich prácach, ako bývalý brankár Penarolu Montevideo uviedol v rozhovore s miestnymi médiami.

„Cítim sa tak hrozne! Je to najhoršia vec, ktorá sa mi v živote prihodila. Bol to veľmi bolestivý okamih.

Robil som nejaké veci okolo domu, rezal drevo na okružnej píle a hneď na to mi stroj odtrhol 4 prsty.

Bol som pri tom sám, nemal mi kto pomôcť a jediný prst, ktorý mi ostal bol palec.“

Obelar v čase incidentu nemal zamestnávateľa a plánoval sa do futbalového kolotoča vrátiť v januári 2014.

Hráč, do ktorého kariéry sa počítajú pôsobenia v Kolumbii, Hondurase a domácom Uruguaji absolvuje operáciu, pri ktorej sa mu pokúsia ruku zrekonštruovať, no šanca, že by mu mohli prsty prišiť naspäť je mizivá.

Smutno-zaujímavým faktom je, že Juan nie je jediným hráčom Peňarolu, ktorý utrpel nešťastné zranenie, ktoré znamenalo konec futbalovej kariéry. Bývalý útočník Dario Silva, známy z pôsobenia v Malage, Seville, či Portsmouthe, prišiel v septembri 2006 o nohu pri dopravnej nehode.

Silva v roku 2011 zažil návrat na trávniky v charitatívnom zápase a Juanovi Obelarovi prajeme, aby sa so svojou situáciou vyrovnal rovnako dobre ako jeho slávnejší krajan.