Main Content

Analýzy 9. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program

sobota, 23. október 2010 09:22 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 9. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program
Analýzy 9. kola nemeckej 1. Bundesligy: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Deviate kolo nemeckej Bundesligy začalo včerajším zápasom Hamburgeru SV s Bayernom Mníchov, ktorý sa skončil bezgólovou remízou. Cez víkend sa odohrá zvyšných 8. stretnutí, ku všetkým z nich sme pripravili predzápasové analýzy. Priebežným lídrom tabuľky je Borussia Dortmund, rovnaký počet bodov ale horšie skóre má aj prekvapenie tohto ročníka FSV Mainz 05 s Karhanom a Zábavníkom v zostave.


Sobota


Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy

Fanúšikovia domácich nie sú s výsledkami svojich obľúbencov spokojní. Zo štyroch zápasov, ktoré hrali doma, totiž nevyhrali ani jeden.

Borussia odohrala posledný zápas na ihrisku Hoffenheimu. V prvom polčase síce nadobudla jednogólové vedenie, no po prestávke prišli katastrofálne chvíle v ich hre. Už v prvej minúte po prestávke Hoffenheim vyrovnal na 1:1. Nasledoval vlastný gól a dve červené karty, z ktorých jedna sa skončila úspešnou penaltou. Hoffenheim tak dokončil obrat z 0:1 na 3:1 a s Borussiou bolo zle. Dokázala už len skorigovať na konečných 3:2.

Z ôsmych zápasov domáci uchmatli len šesť bodov a nachádzajú sa tak na spodku tabuľky. Pod sebou majú iba tri tímy: Schalke 04, FC Kolín a VfB Stuttgart, preto sa z tohto zápasu budú snažiť získať čo najviac.

Werder v poslednom kole porazil SC Freiburg 2:1. Nie je to síce oslnivý výsledok, no hráči ukázali, že si dokážu poradiť v akejkoľvek situácii. Potvrdili to najmä rýchlou odpoveďou na vyrovnávajúci gól Freiburgu, keďže dokázali priviesť zápas do víťazného konca.

V stredu hráči Werderu cestovali kvôli Lige Majstrov do Holandska, kde sa stretli s domácim šampiónom Twente. Dokázali získať bod, no bude to stačiť asi len na tretie miesto v skupine. Favoritmi skupiny sú totiž Inter Miláno a Tottenham.

Oba tímy vsietia aj dostanú veľa gólov a toto je podľa nás najlepší tip pri zápasoch Werderu Brémy.

Eintracht Frankfurt - Schalke 04

Z týchto dvoch tímov mal lepší začiatok sezóny prekvapujúco Frankfurt. Z ôsmych zápasov nazbieral až dvanásť bodov! Schalke je na tom úplne opačne – s piatimi bodmi sa nachádza v zóne ohrozenia.

Hostia majú v posledných kolách stúpajúcu formu. Vyhrali už tri zápasy za sebou, z toho v poslednom zápase porazili Kaiserslautern 3:0. Doma však nie sú moc úspešní. Z troch zápasov prehrali dva, oba kvôli gólom zo záveru zápasov. Paradoxne Schalke dáva často góly v poslednej 10-minútovke zápasu. Doteraz sa im to podarilo proti Dortmundu, Hannoveru, Freiburgu, Mönchengladbachu a Stuttgartu.

Ďalšia zaujímavosť o Schalke je to, že doteraz dali len dva góly v prvom polčase, z celkových desiatich. Pre tých, ktorí zvažujú staviť na výhru hostí, máme jednu radu. Sledujte tento zápas a stavte si až cez polčasovú prestávku, aktuálne skóre Vám možno pomôže k lepšiemu rozhodnutiu.

Frankfurt po takomto úvode do súťaže určite nebude chcieť skončiť sezónu s negatívnou domácou bilanciou.  Schalke navyše v stredu hralo zápas v Lige Majstrov.

Norimberg - Wolsfburg

Domáci z posledného zápasu nedokázali vyťažiť požadovaný výsledok a so St. Pauli prehrali 3:2. Napriek tomu sa však dokázali pomerne dobre vyrovnať s ťažkým rozpisom a s 9 bodmi sa držia nad zónou zostupu. Norimbergu sa doma darí. Vyhral dva z troch domácich zápasov a bude sa biť o výhru, pretože domáce ihrisko je ich hlavný zdroj bodov.

Wolfsburg má len o bod viac ako Norimberg. V poslednom zápase prehral doma s Leverkusenom 2:3, pričom Leverkusenu sa podaril nevídaný obrat. Do 72. minúty domáci vyhrávali bezpečne 2:0, no behom desiatich minút hostia otočili zápas na konečných 2:3. Táto porážka na hráčov určite zapôsobí a Norimberg sa z toho bude snažiť vyťažiť čo najviac.

Jednou z možností je staviť na výhru domácich, ale odporúčame aj inú možnosť:

Hannover - 1. FC Kolín

Hannover v poslednom zápase sklamal a prehral s Bayernom 3:0. Čo sa týka defenzívy, Kolín bude ťažký oriešok, no domáci budú posilnení návratom Mohameda Abdellaoueho. Tak či tak, Hannover je doma vždy silnejší a Kolín nevyzerá, že by bol schopný zopakovať minulosezónny rekord vo vyhratých zápasoch na ihriskách súperov.

V minulom kole, v zápase proti Dortmundu prišiel Kolín o bodík za remízu až v nadstavenom čase. Hostia v tomto zápase hrali omnoho lepšie ako sa predpokladalo podľa ich umiestnenia v tabuľke.  Dokonca sa chytil konečne aj Lucas Podolski.

Tento zápas je veľmi ťažký na tipovanie, no prikláňame sa k výhre domácich. Na tiket ho neodporúčame.

Freiburg vs. 1. FC Kaiserslautern

Na Freiburgu je zaujímavé to, že je jedným z dvojice tímov zo stredu tabuľky, ktoré sú zatiaľ bez remízy. Tým druhým tímom je Frankfurt, no jeho zápasy všeobecne nekončia často remízami. Výhra v tomto zápase by domácim pomohla vzdialiť sa od zostupových priečok. Momentálne majú o 5 bodov viac ako Kaiserslautern na 14. mieste a ich cieľom pre túto sezónu je čím skôr si zaistiť ďalšiu sezónu v 1. Bundeslige.
 
S Kaiserslauternom to ide postupne dole vodou. Po dobrom začiatku s dvoma výhrami získali v ostatných šiestich zápasoch už len 1 bod. Navyše posledné štyri prehrali so zahanbujúcim skóre 1:11. Hrali síce aj proti silným súperom, no domáce prehry s Frankfurtom a Hannoverom zanechali v hráčoch pochybnosti, či dokážu udržať tím v najvyššej súťaži. Určite v tomto zápase urobia pre výhru všetko, ale útočník Freiburgu, Cisse, bude pre nich neustálou hrozbou.


Nedeľa


Borussia Dortmund vs. Hoffenheim

Po poslednom víkende je Dortmund na čele tabuľky. Naposledy porazil Kolín gólom Sahina v nadstavenom čase. O prvenstvo sa delí s Mainzom, no má lepšie skóre. Domáci sú v top forme. Vyhrali sedem zápasov v rade, strelili v nich 20 gólov a inkasovali len štyri. V streľbe gólov sú zatiaľ najúspešnejší v lige a takisto majú na konte najmenej inkasovaných gólov. V Dortmunde však stále nehovoria nahlas o možnom zisku titulu. Majú totiž veľmi mladý tím, ktorý nemá moc veľkú kvalitu na lavičke. Zatiaľ sa im však darí a pokiaľ sa budú opory Dortmundu úspešne vyhýbať zraneniam nič nie je vylúčene. Napríklad zranenie Sahina alebo Barriosa by však mohlo výrazne ovplyvniť ďalšie zápasy Dortmundu.

Aj hostia začali sezónu pomerne dobre. So štrnástimi bodmi sú momentálne na štvrtej priečke. Zo štyroch zápasov vonku doteraz prehrali iba jeden.

V minulej sezóne Dortmund porazil Hoffenheim na ich štadióne, no v domácej odvete, v čase, kedy sezóna končila a bolo treba body, Dortmund sklamal a prehral.

Dortmund hral vo štvrtok neskoro večer zápas Európskej Ligy proti Paríž St. Germain. Zápas sa skončil remízou.

Bayer Leverkusen vs. 1. FSV Mainz

Domáci sa snažia dostať na čelo tabuľky skôr ako ich hlavní rivali Bayern, Werder, Hamburger a Schalke. V tabuľke sú momentálne nad nimi všetkými. Na Mainz a Dortmund, ktorí vedú tabuľku strácajú momentálne šesť bodov.

Medzi hlavné dôvody, ktoré bránia Leverkusenu v posune na vyššie priečky patrí ich nízka domáca úspešnosť. Mönchengladbach strelil v Leverkusene v druhom kole šesť gólov (3:6) a Norimberg si zas odniesol z ich ihriska čistý štít. Čistý štít hosťujúceho mužstva je niečo, čo nemôžeme ignorovať ani v tomto zápase, pretože Mainz je jeden z najsilnejších tímov v defenzíve. Leverkusen sa vo štvrtok stretol s ďalším defenzívnym tímom, Arisom Solún. Zápas skončil znova 0:0.

Mainz sa v tejto sezóne pokúsil o nemožné – prekonať rekord v počte výhier v rade od začiatku sezóny. Pokazil im to však v minulom kole hráč Hamburgeru, Guerrero, ktorý v nadstavenom čase strelil víťazný gól. Bol to aj prvý zápas v sezóne, v ktorom Mainz nestrelil ani gól. No tento zápas bol iný ako ostatné. Mainz sa hlavne sústreďuje na poriadne bránenie a rýchle protiútoky. Doteraz to pre Mainz bolo mimoriadne úspešné.

  • Náš tip: netipovať

Stuttgart - St. Pauli

Domáci sú stále na konci tabuľky s iba štyrmi bodmi z ôsmich zápasov. Sezónu začali tromi porážkami za sebou, potom rozbili Mönchengladbach 7:0 a zasa nasledovala séria troch prehier. V zápase s domácim Schalke to už-už vyzeralo, že túto sériu ukončia víťazstvom, no desať minút pred koncom im darovali penaltu a bola z toho len remíza. Vo štvrtok doma porazili Getafe v zápase Európskej Ligy. Hráči si preto budú veriť, že porazia aj St. Pauli.

Hostia majú celkom vydarený štart sezóny. Momentálne majú trinásť bodov. Paradoxne deväť z nich získali na ihriskách súperov. V zápasoch vonku dostali doteraz iba štyri góly. Zatiaľ sú najlepšie brániacim tímom na ihriskách súperov. Avšak dosiaľ mali pomerne ľahký rozpis. Počas nasledujúcich týždňov budú musieť čeliť najlepším tímom v lige. Čoskoro ich tak budeme môcť vidieť blízko konca tabuľky. Naším tipom je výhra domácich, no je to veľmi riskantný tip.

Zoznam analýz Sport7.sk na tento víkend
Corgoň liga
Premier League
Bundesliga
Primera Division