Main Content

Futbal: Wenger umlčal kritikov, tvrdí legenda Arsenalu Bergkamp

sobota, 19. október 2013 14:05 | Autor: TASR

Londýn 19. októbra (TASR) - Tréner futbalistov Arsenalu Londýn Arsene Wenger umlčal svojich kritikov vydareným štartom do novej sezóny. Myslí si to legenda klubu Dennis Bergkamp.

"Kanonieri" doposiaľ prehrali len úvodný zápas Premier League s Aston Villou (1:3), odvtedy ťahajú 11-zápasovú šnúru neporazenosti v rámci všetkých súťaží. Hoci momentálne vedúci tím anglickej ligy od roku 2005 nezískal žiadnu trofej, Bergkamp verí, že Arsenal môže sezónu ukončiť ziskom titulu. "Wenger umlčal svojich kritikov, aj keď je pravda, že sezóna je ešte dlhá a nikdy neviete, čo sa môže stať. Momentálne hrá Arsenal naozaj dobre, okrem toho sa im podarilo získať kvalitného hráča Mesuta Özila," citovala agentúra Reuters bývalého vynikajúceho útočníka. "Je ešte skoro uvažovať, čo bude na konci sezóny. Myslím si však, že ak sa Arsenal udrží v hornej časti tabuľky aj v januári-februári, môže pomýšľať na titul."

Bergkamp prišiel do londýnskeho klubu v roku 1995 z Interu Miláno, počas 11 rokov odohral za "gunners" 423 duelov a zaznamenal 120 gólov. Počas pôsobenia v Londýne získal tri tituly v Premier League, štyrikrát sa tešil zo zisku FA Cupu. Podľa jeho slov bola kritika adresovaná Wengerovi v posledných mesiacoch neopodstatnená. "Samozrejme, keď sa pozriem na posledných šesť-sedem rokov, počas ktorých klub nezískal žiadnu trofej, je to sklamanie. Ale skutočne za všetko môže len Wenger? Nemyslím si. Je to tréner, ktorý chce víťaziť. Chce byť úspešný," pokračoval bývalý holandský reprezentant, ktorý v súčasnosti pôsobí ako člen realizačného tímu v Ajaxe Amsterdam. "Rád by som sa vrátil do Anglicka, najradšej do Arsenalu. Ale neviem si sám seba predstaviť v pozícii hlavného trénera, skôr len ako člena realizačného tímu," dodal.