Main Content

Analýzy EL-UEFA: Tipujeme Neapol - FC Liverpool a Man.City - Lech Poznaň

štvrtok, 21. október 2010 13:55 | Autor: Sport7 sk

Analýzy EL-UEFA: Tipujeme Neapol - FC Liverpool a Man.City - Lech Poznaň
Analýzy EL-UEFA: Tipujeme Neapol - FC Liverpool a Man.City - Lech Poznaň | zdroj: SITA

Druhá najprestížnejšia Európska futbalová súťaž Európska liga UEFA sa rovnako ako Liga majstrov hlási po reprezentačnej prestávke ku slovu. Pripravili sme pre vás analýzu k dvom dnešným zaujímavým stretnutiam: Neapol hostí FC Liverpool a Manchester City privíta Lech Poznaň.

Neapol – FC Liverpool, 19.00

Toto stretnutie, ktoré vysiela v priamom prenose aj Trojka je mimoriadne atraktívne aj pre slovenských fanúšikov. Na strane domácich totiž nastúpi populárny Marek Hamšík, ktorý zažíva v drese Neapolu najúspešnejší vstup do sezóny v jeho kariére, no a v zostave hostí sa v základe určite objaví na poste stopéra Martin Škrtel.

Mužstvá sa momentálne nachádzajú v úplne odlišnej situácií. Neapol je na štvrtej priečke v tabuľke Série A, pričom na vedúce Lázio stráca len 4 body, naopak Liverpool zažíva najhorší vstup do sezóny po dlhých desaťročiach. Anglický veľkoklub sa aktuálne nachádza až na šokujúcom 19. mieste v tabuľke Premier League, pričom z ôsmych stretnutí vyťažil len chudobných 6 bodov.

V Európskej lige EUFA je bilancia Liverpoolu pozitívnejšia. Po úvodných dvoch stretnutiach v skupine K je na prvom mieste so ziskom 4 bodov. Liverpool najprv zdolal Stueu Bukurešť jasne 4-1 a nasledne remizoval na pôde Utrechtu 0-0. Neapol je na druhej priečke v tabuľke so ziskom 2 bodov. V úvodnom stretnutí skupiny len remizoval doma s Utrechtom 0-0 a následne opäť remizoval so Steauou 3-3, hoci v Bukurešti prehrával už 3-0.

Tréner Liverpoolu Roy Hodgson naznačil, že v základe urobí viacero zmien. Štart Torresa a Stevena Gerrarda je vylúčený, pretože ani jeden z nich do Neapolu nepocestuje. “Niekoľko dôležitých hráčov z nášho tímu do Neapolu nepoletí, pretože nedeľňajši zápas proti Blackburnu je pre nás mimoriadne dôležitý. Niektorí hráči hrajú aj tri zápasy v týždni, preto je to otázka aj zranení. Nemyslím si, že by naša zostava v Neapole nebola dostatočne silná.” povedal Hodgson.
 
Pôjde určite o veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom budú chcieť obe mužstva zvíťaziť a priblížiť sa tak k postupovému cieľu. Pokiaľ však máme vybrať tip, ktorý sa nám zda najpravdepodobnejší bude nim stávka na remízu s kurzom 3,45 na bet365.

Manchester City – Lech Poznaň, 21.05

Manchester City má za sebou veľmi úspešný vstup do Premier League. Po prvých 8 dueloch je na druhej priečke v tabuľke s len dvojbodovou stratou na vedúcu FC Chelsea. Zdá sa, že tuto sezónu nebude predsezónny cieľ klubu, ktorým je postup do Ligy majstrov vôbec nereálny.

Manchester City čaká v nedeľu mimoriadne dôležitý a náročny ligový zápas proti Arsenalu a preto je možne, že v dnešnom domácom zápase proti Lechu Poznaň vynechá tréner Roberto Mancini zo zostavy viacero opôr tímu.

Hráči Lechu Poznaň sú po úvodných dvoch stretnutiach prekvapujúcim lídrom skupiny A. V úvodnom zápase prekvapujúco remizovali v Turíne s Juventusom 3:3 a doma zdolali Salzburg 2:0. Rovnaký počet bodov no menej strelených gólov má na konte aj Manchester City, ktorý v úvodnom stretnutí výhral v Salzburgu 2:0 a následne len remizoval doma s Juventusom 1:1. Dnešný zápas bude preto taktiež súbojom o priebežne prvé miesto v tabuľke.

Achilovou pätou Man City v tejto sezóne je nízky počet strelených gólov. Na priebežne druhý tím v Premier League je 12 gólov po úvodných 8 stretnutiach pomerne málo. Okrem toho je možné, že dnes sa budú hráči Man City v prípade priazniveho stavu šetriť na nedeľňajší duel proti Arsenalu preto považujeme tip na viac ako 2,5 gólu, prípadne alebo hendikep za dosť nebezpečný.

Najzaujímavejší sa nám preto zdá tip na to, že Carlos Tevéz strelí gól. Na bet365.com si môžete na to staviť s pomerne atraktívným kurzom 3,50. Držíme palce.