Main Content

Dávid Škutka: Košičania zájdu na hokej, my sme vďační za každého diváka

streda, 20. október 2010 15:52 | Autor: Matej Dedinský

Dávid Škutka: Košičania zájdu na hokej, my sme vďační za každého diváka
Dávid Škutka: Košičania zájdu na hokej, my sme vďační za každého diváka | zdroj: mfkkosice.sk, SITA

Po dvanástom kole sú Košice v rovnakej situácii ako vlani. Tentoraz im poslednú priečku prepustil ich východniarsky rival Tatran Prešov. „Vraňare“ krákajú futbalovými suchotami. Predvádzajú corgoňligovú mizériu, ktorá je navyše podčiarknutá prázdnymi tribúnami. O nelichotivej situácii sme sa zhovárali s hráčom MFK Dávidom Škutkom.

Sú tam, kde pred rokom. Košice v predposlednej sezóne získali národný pohár a vtedajší lodivod Ján Kozák st. ju nazval rozprávkou. Netušil, že do konca kalendárneho roka sa s kádrom rozlúči, pretože ho zazimuje na samom chvoste tabuľky. „V úvode uplynulého ročníka sme sa sústredili na AS Rím a viac na európsky pohár. Nedisponovali sme takou šírkou kádra ako mužstvá, ktoré hrávajú podobné súťaže pravidelne. Možno na nás doľahla istá únava. Po tých zápasoch sme ostali v akomsi kŕči a nevedeli sme sa z neho dostať. Ani teraz sme to nerozbehli najlepšie. Pripravujeme sa od zápasu k zápasu, no na ihrisku nám to nejde. Každý sa musíme pozerať sám na seba a maximálne pracovať. Hráme ako kolektív, inak to nepôjde! Dopúšťame sa množstva chýb a tie sú našimi najväčšími trhlinami. Z nich následne inkasujeme, ani v útoku nám to nepadá. Pre futbalistu je toto obdobie najhoršie, no musím sa cezeň preniesť,“ sťažuje sa stredopoliar Dávid Škutka.

V tejto sezóne už stihlo košické vedenie vymeniť hlavného kormidelníka. Nový kouč Štefan Tarkovič má náročnú úlohu. Je si vedomý, že mužstvo sa zrejme bude pohybovať na spodných ligových priečkach. „Zmenou trénera došlo k impulzu robiť veci inak. Či už zo strany kouča, alebo z tej našej. Častejšie sa venujeme taktike. Preberáme veci a analyzujeme. Dúfam, že sa to čoskoro prenesie na ihrisko a začneme získavať cenné body. Chce z nás spraviť kolektív, ktorý vie, čo chce. Tím, v akom sa bojuje jeden za druhého. Má úsilie, aby sme v stretnutí odovzdali všetko. Situácia nie je ľahká a každý bodík sa musí vydrieť,“ ozrejmuje mladík Škutka.

 Zlé výkony majú následne vplyv s diváckou návštevou. Tá košickým hráčom futbalové stretnutie nijako neuľahčuje. Fanúšik sa otočil chrbtom a podľa Škutku si našiel cestu trebárs na iné športoviská v meste. „Dostali sme trest, pri ktorom sme hrali zápasy pred prázdnym štadiónom. Nie je to vôbec dobré, keďže futbal sa hrá pre diváka. Viem pochopiť fanúšikov. Z našej strany je to momentálne tak, že sme radi za každého, kto príde povzbudzovať. Košičania zájdu na hokej alebo inde. Určite v tom zohráva rolu aj štadión. Ten nemáme práve najmodernejší,“ priznáva záložník „vraňarov“ a v súvislosti s účinkovaním tímu v ročníku pokračuje: „Chceli sme sa posilniť a sme radi, že k nám prišli noví hráči. Peter Šinglár má veľa skúseností a nám mladým má čo povedať. Oporou sú určite starší hráči. Aj oni sa snažia psychicky povzbudiť káder a nemyslieť na zlú bilanciu v lige.“

Zachránené Košice z uplynulej súťaže neprekročili svoj tieň ani v tohtoročnej jeseni. S bilanciou jednej výhry, troch remíz a ôsmich prehier zatiaľ zaslúžene vystávajú v corgoňligovom suteréne. Podľa slov mladíka z MFK však  žlto-modrí ani teraz zbrane neskladajú. „Chceme  začať hrať atraktívnejší futbal a v mojom prípade strieľať góly. Treba sa od dna tabuľky čím skôr odpútať, tým by sa mužstvo psychicky nabudilo,“ uzatvára pre Sport7.sk záložník Tarkovičovho kádra.