Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (1.)

pondelok, 23. september 2013 14:48 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (1.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (1.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár
 
David Marshall (Cardiff City) – Škótsky brankár v službách waleského tímu bol hlavným dôvodom toho, že sa Spurs väčšinu zápasu báli o výsledok. Niekoľko dôležitých zákrokov držalo nováčika nad vodou, prekonal ho len šťastnou pätičkou Paulinho už v nadstavenom čase.
 
Obrancovia

Leandro Bacuna (Aston Villa) – Obranca Aston Villy jednoznačne opanoval pozíciu pravého beka, keď v súboji s výborne hrajúcim Nathanom Redmondom zavrel brány obrany Villans a nepustil cez svoju stranu absolútne nič. Aj vďaka jeho výkonu si birminghamský celok udržal čisté konto.

Dejan Lovren (Southampton) – V strede obrany bola konkurencia o niečo vyššia. Pozíciu si nakoniec vyárendoval Chorvát Lovren, ktorý úplne vymazal útoky dovtedy neporazeného Liverpoolu a jeho gólom po rohu si Southampton pripísal prekvapivé tri body.

Leighton Baines (Everton) – Pozíciu ľavého beka si vydobil zadák Evertonu. Baines cez víkend opäť potvrdil pozíciu najtechnickejšieho obrancu v Premier League, keď sa strelecky presadil dvoma úchvatnými priamymi kopmi.
 
Stredopoliari

Pedro (FC Barcelona) – Len 3 dni po tom, čo hetrik v LM dosiahol jeho spoluhráč, podaril sa aj Pedrovi v zápase na ihrisku Vallecana. Pedro bojuje o miesto  v základnej zostave, a tak sme mohli cez víkend vidieť nielen skvelé ofenzívne predstavenie, ale aj snahu v defenzíve. Pedro podal jeden zo svojich najlepších výkonov za ostatné roky, preto nemôže chýbať.

Toni Kroos (Bayern Mníchov) – Celý stred poľa Bayernu Mníchov si ešte stále zvyká na Pepov herný štýl, no zdá sa, že najlepšie adaptabilným bude Toni Kroos. Pri drvivej výhre Bayernu na pôde Schalke v pomere 0:4 skompletizoval 91%  prihrávok, dvakrát odobral súperovi loptu, 3 krát úspešne sklzom zastavil útok domácich a aktívny bol aj smerom dopredu. Takto nejak má hrať stredový záložník.

Aaron Ramsey (Arsenal Londýn) – Waleský záložník Aaron Ramsey je od začiatku sezóny najväčšou oporou Gunners, ktorí až na zaváhanie v prvom kole proti Aston Ville, ničia súpera za súperom. Vo víkendovom zápase sa Ramsey opäť gólovo presadil a výborne sa dopĺňal s ďalšou hviezdou v drese Arsenalu, Mesutom Ozilom.

Samir Nasri (Manchester City) – Jedno z najlepších vystúpení v modrom drese Citizens zaznamenal Samir Nasri. Nielenže vytváral šance pre spoluhráčov a z ľavej strany nedal dýchať obrane United, sám dokonca skóroval pri výhre 4:1 nad mestským rivalom.

Útočníci

Sergio Aguero (Manchester City) – Manchesterské derby bolo prekvapivo jednostranné. Najväčšou útočnou hrozbou bol Sergio Aguero, ktorý bol jednoducho nezastaviteľný. Vsietil dva pohľadné góly, bol výborný na lopte a neustále hrozil z protiútokov. Výsledok 4:1 hovorí jasnou rečou o výkone hráčov Citizens.

Diego Milito (Inter Miláno) – Od februára pauzoval Diegio Milito kvôli zraneniu, no jeho návrat bol očarujúci. Na ihrisku strávil len 36 minút, no stihol skórovať až dvakrát a prispel tak k drvivej výhre Interu na pôde Sassuola. Argentínsky kanonier je späť!

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Hoci Real Madrid prehrával od 5. minúty s Getafe 0:1, nikto nepochyboval o tom, že Real v tomto zápase zvíťazí. Ešte pred úvodným gólom sa do dvoch príležitostí dostal Ronaldo, no neskóroval. Chuť si napravil pri vyrovnávajúcom góle, ktorý do brány Pepe už len doklepol. Ronaldo prihrával aj na Iscov gól, keď šikovne zrýchlil rozohrávku priameho kopu a na výsledku 4:1 sa podieľal aj dvoma gólmi. Štyri kanadské body tak putujú na konto portugalskej superstar.

Lavička: Pepe Reina, Vincent Kompany, Mesut Ozil, Oscar, Loic Remy

Odporúčané články