Main Content

Hokej: Tomáš Kaberle odmietol ponuky z KHL, vrátil sa do Kladna

štvrtok, 12. september 2013 12:05 | Autor: TASR

Kladno 12. septembra (TASR) - Hokejový obranca Tomáš Kaberle sa vracia do českého extraligového klubu Rytíři Kladno, s ktorým podpísal ročný kontrakt s klauzulou možného návratu do NHL.

Tridsaťpäťročný víťaz Stanleyho pohára zo sezóny 2010/2011 výrazne vystuží svojím návratom defenzíve rady. Kaberle preukázal svoju náklonnosť ku klubu, v ktorom vyrastal a dal mu prednosť aj pred lukratívnymi ponukami z KHL.

"Nebolo čo riešiť, doma som tu," povedal dvojnásobný majster sveta po svojej tlačovej konferencie. S Kladnom podpísal ročný kontrakt, zmluva však zahŕňa klauzulu prípadného návratu do NHL. K tímu by sa mal pripojiť od septembra aj Ján Hlaváč.

Kaberle bude strážiť obranné hradby Kladna aj so slovenským obrancom Ivanom Majeským, ktorý podpísal s klubom kontrakt v pondelok. "Rytieri" sú tak získaním zaujímavých mien na najlepšej ceste za vytýčeným cieľom majiteľa klubu Jaromíra Jágra, ktorým je zisk majstrovskej trofeje.

Rodák za Rakovníka strávil v NHL 14 sezón, z ktorých až dvanásť rokov patril ku kmeňovým hráčom kanadského Toronta. V sezóne 2010/2011 sa mu po prestupe do Bostonu počas sezóny podarilo s "medveďmi" získať Stanelyho pohár, ktorý zodvihol nad hlavu Zdeno Chára. Kaberle reprezentoval Česko na štyroch svetových šampionátoch.