Main Content

Futbal: Klopp má v Dortmunde pevnú pozíciu, Watzke: "Nikdy ho nevyhodím"

pondelok, 9. september 2013 20:05 | Autor: TASR

Dortmund 9. septembra (TASR) - Futbalový tréner Jürgen Klopp má v Borussii Dortmund pevnú pozíciu. Generálny manažér finalistu Ligy majstrov z minulej sezóny Hans-Joachim Watzke povedal pre časopis Kicker, že ho klub nikdy nevyhodí.

Podľa Watzkeho je Klopp mladý a kvalitný tréner, ktorý je do budúcna mimoriadne zaujímavý aj pre nemeckú reprezentáciu. Počas šiestich rokov v Borussii doviedol Klopp svoj tím k majstrovskému titulu v roku 2011, o rok neskôr dokonca získali "žlto-čierni" titul aj Nemecký pohár a v roku 2013 boli vo finále Ligy majstrov.

"Nikdy Jürgena Kloppa nevyhodím. Nikdy," povedal Watzke na adresu 46-ročného trénera, ktorému aktuálny kontrakt vyprší v roku 2016. Rokovania o predĺžení zmluvy ešte neprebehli.

Klopp je do budúcna kandidátom na post trénera nemeckej reprezentácie, aj keď si Watzke myslí, že v prípade neúspechu Nemcov na budúcoročných majstrovstvách sveta v Brazílii by ešte Joachima Löwa nemal vymeniť. "Práca v národnom tíme nie je pre trénera vo veku do 50 rokov. On ešte potrebuje dennú prácu, bundesligu a Ligu majstrov," dodal na záver generálny manažér Borussie.

Dortmund je v úvode bundesligovej sezóny na čele tabuľky s plným počtom 12 bodov, ale boj o titul s Bayernom Mníchov, ktorého Watzke považuje za favorita, bude náročný.