Main Content

Interview s Jaroslavom Pospíšilom po víťazstve na turnaji ATP v Trnave

štvrtok, 7. október 2010 13:24 | Autor: Sport7 sk

Nenasadený český tenista Jaroslav Pospíšil zvíťazil v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Trophy 2010 v areáli TC Empire na Hajdóczyho ulici v Trnave (dotácia 64 000 eur, antuka) nad kazašským reprezentantom Jurijom Ščukinom nasadeným ako tretím 6:4, 4:6, 6:3 a získal svoj prvý titul s takouto hodnotou.

/ Rozhovor s Jaroslavom Pospíšilom pre Vás pripravil tím www.ineligy.sk /

Jaroslav, gratulujeme k zisku titulu! Čo pre Vás znamená prvé víťazstvo na turnaji ATP Challanter Trophy 2010 v Trnave?

Ďakujem za gratulácie. Toto je moje prvé víťazstvo na challangeri. Takže som mimoriadnš šťastný. Prekolal som ďalšiu métu a posulul som sa v rebríčku na 146. Miesto, čo je moje najlepšie umiestnenie v kariére.

Váším najväčším úspechom boli dlho semifinále challangerových turnajov, ktoré ste si v roku 2008 zahrali celkovo až 3-krát. Minulá sezóna určite nevyšla podľa Vaších predstáv a tento rok ste štartovali ako hráč siedmej svetovej stovky. Tento rok ste v rumunskom Brašove skúsili chuť finále, neskôr v Banja Luce semifinále a po prvý krát ste „nazreli“ do druhej stovky svetového rebríčka. Aký ste mali vtedy pocit?

Po Banja Luce som si splnil cieľ do tejto sezóny čo bolo dostať sa do top 200. Teraz, keď som vyhral aj tu v Trnave prežívam najlepšie tri týždňe v mojom tenisovom živote. Som síce dosť unaveny no nesmierne štastný.

Verili ste, že už onedlho budete triumfovať na najbližšom turnaji?

Aby som povedal pravdu, tak som moc nečakal, že by som mohol uspieť tu v Trnave. Bol som unavnený z predchádzajúcich turnajov a dosť som  sa nacestoval. Ani som moc nenatrenoval tu na mieste, len jeden tréning a išiel som na zápas. Možno som mal výhodu, že to tu dobre poznám. Pred dvoma rokmy som tu uhral semifinále.

Ktorý zápas bol pre Vás v Trnave najťažší? V semifinále ste v derby zápase prehrávali so svojim krajanom, Dušanom Lojdom, v prvom sete už 2:5, no nakoniec ste tento stav zvrátili vo Váš prospech do víťazného konca 7:5. Mali ste ešte iný  ťažší moment na tomto turnaji?

Zápas s Lojdom bol dosť neprijemný. Dosť spolu trénujeme, sme klubový partneri v Prostejove a tak sme sa v podstate nemali čím prekvapiť. Začiatok v zápase mi moc nevyšiel. Prehrával som 0-3 a 2-5, no za tohtoto stavu som odvrátil setpoint a neskôr som sa rozohral k bezchybnému výkonu a zvíťazil.

Ako ste reagovali na prerušenie zápasu kvôli dažďu?

Každé prerušenie je neprijemné, zvlášť ked je stretnutie prerušené keď ste na rade s podávaním. 

V kariére ste dosiahli svoj prvý väčší úspech, vďaka úspechu v Trnave ste si polepšili opäť o 50 miest, aktuálne ste na 146. mieste. Aký je Váš najbližší cieľ?

Po úspechu v Trnave sa priznám, že poškuľujem po tom, aby som sa dostal na Grand Slam do Austrálie. Táto méta je však ešte dosť ďaleko.

Vieme, že čím ďalej tým viac máte väčšiu podporu aj z radov fanúšikov, o rodine nehovoriac. Cítili ste ich podporu?

Určite som cítil podporu od ľudí. V Trnave mám niekoľko priateľov a vytvárajú mi tu domácu atmosféru. Naviac na finále prišli moji rodičia a ďalšie 2 auta plné mojich kamarátov. Takže všetkým za túto podporu moc ďakujem.

Aktuálne ste českou štvorkou, trúfate si preraziť do prvej stovky, prípadne i o niečo vyššie?

Som na 146. mieste, čo ma ešte viac motivuje k tomu, aby som sa čoskoro dostal do elitnej 100-vky. Toto je môj najbližší tenisový cieľ.

Ďakujeme za krátky rozhovor, veríme, že sa Vám i naďalej vydrží forma a v rebríčku ATP budete už len stúpať, stále máte aj našu podporu a sympatie, nech čím skôr sa takto stretneme po ďalšom turnajovom tromfe!

Ďakujem veľmi pekne za gratulácie a dúfam, že sa čo najskôr opäť stretneme.
 

/ Rozhovor s Jaroslavom Pospíšilom pre Vás pripravil tím www.ineligy.sk /