Main Content

Futbal: Benčík z Nitry do III. nemeckej ligy, upísal sa Wackeru Burghausen

utorok, 3. september 2013 14:05 | Autor: TASR

Burghausen 3. septembra (TASR) - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Henrich Benčík odchádza z corgoňligového tímu FC Nitra do tretej najvyššej nemeckej súťaže. Podľa informácií portálu kicker.de uzavrel 34-ročný útočník tesne pred koncom prestupového obdobia zmluvu do konca sezóny s klubom Wacker Burghausen.

Bavorský tím figuruje po šiestom kole III. nemeckej ligy s jedným bodom na samom chvoste tabuľky, nelichotivé postavenie primälo vedenie klubu k posilneniu kádra. "Benčík je z ofenzívneho hľadiska pre naše mužstvo veľkou posilou," uviedol pre kicker.de športový riaditeľ Burghausenu Floran Hahn.

Benčík sa v zime vrátil do rodnej Nitry a svojimi výkonmi pomohol tímu k záchrane v Corgoň lige. Skúsený zakončovateľ, ktorý v aktuálnej sezóne CL vsietil tri góly, v Nemecku už obliekal dresy LR Ahlen, 1. FC Saarbrücken, SC Freiburg, FSV Frankfurt a naposledy VfL Osnabrück. Okrem neho vystužil útok Wackeru aj 19-ročný Robert Nesta Glatzel, ktorý rovnako podpísal kontrakt do konca ročníka. "Vďaka novým akvizíciám sa náš káder zlepšil nielen po kvantitatívnej, ale i kvalitatívnej stránke," dodal Hahn.