Main Content

Ribery by si zaslúžil Zlatú loptu, tvrdí Deschamps

utorok, 27. august 2013 14:05 | Autor: TASR

Ribery by si zaslúžil Zlatú loptu, tvrdí Deschamps
Ribery by si zaslúžil Zlatú loptu, tvrdí Deschamps | zdroj: © TASR

Paríž 27. augusta (TASR) - Podľa trénera francúzskej futbalovej reprezentácie Didiera Deschampsa by si Franck Ribery zaslúžil získať Zlatú loptu FIFA pre najlepšieho hráča sveta.

Tridsaťročný krídelník hral v minulom ročníku kľúčovú rolu na ceste Bayernu Mníchov za ziskom cenného treble, teda triumfov v Lige majstrov, nemeckej bundeslige i domácom pohári.

"Myslím si, že Ribery si zaslúži Zlatú loptu za svoje výkony, celú sezónu a za tituly, ktoré dobyl," uviedol Deschamps pre RMC na adresu francúzskeho reprezentanta. "Je to hráč, ktorý má rovnaký nárok na Zlatú loptu ako Cristiano Ronaldo či Lionel Messi. Franck vybojoval s Bayernom tri tituly, len málo hráčov dokáže v jednej sezóne získať toľko trofejí," dodal 44-ročný tréner, ktorý ako hráč nastupoval v stredovej formácii za Olympique Marseille, Juventus Turín, Chelsea Londýn či FC Valencia a ako kapitán doviedol národný tím k zlatu na MS 1998 i ME 2000.

Zinedine Zidane je zatiaľ posledným francúzsky futbalistom, ktorému sa podarilo získať Zlatú loptu, trofej obdržal v roku 1998.