Main Content

Futbal: Slovenky do 19 rokov prehrali v príprave s Chorvátskom aj druhýkrát

piatok, 23. august 2013 14:05 | Autor: TASR

Viničné 23. augusta (TASR) - Aj v druhom z dvojice prípravných medzištátnych duelov prehrali slovenské futbalové reprezentantky do 19 rokov vo Viničnom s Chorvátskom. Zverenky trénerky Kataríny Paxnerovej v piatok prehrali 0:1, v vo štvrtok v prvej konfrontácii podĽahli 1:2.

Slovenky čaká na jeseň turnaj 9. skupiny 1. fázy kvalifikácie o postup na ME 2014 v Bulharsku, pričom ďalšími súpermi Sloveniek okrem domácich budú Francúzsko a Island. Víťazi jedenástich kvalifikačných skupín a desať najlepších tímov z druhých miest postúpia do 2. fázy, do ktorej boli priamo nasadené podľa koeficientu Španielsko, Anglicko a Nemecko. Dvadsaťštyri tímov bude rozdelených do šiestich skupín 2. fázy, ktorej víťazi a najlepší tím z druhého miesta sa kvalifikujú na záverečný turnaj v Nórsku naplánovaný na júl 2014.

sumár:

Slovensko "19" - Chorvátsko "19" 0:1 (0:1)

Gól: 41. Hopinská, rozhodovala: Matulová (SR)

zostava SR: Póňová - Vrabcová, A. Horváthová (79. Palenčíková), Zdechovanová, Juríková - A. Tóthová (82. Hviščová), Fatulová -Absolonová, Lukčíková (67. Šandálová) - Čopíková, Kujovičová

Katarína Paxnerová, trénerka SR 19 (zdroj: futbalsfz.sk): "Prvý polčas v stredajšom zápase bol z našej strany veľmi zlý. Dievčatá nastúpili ustráchané, ale v kabíne sme si povedali čo a ako a v tom druhom polčase to bolo vidieť. V dnešnom zápase sme boli lepším tímom od začiatku do konca. Snažili sme sa a vytvorili sme si množstvo šancí, ktoré sme, žiaľ, nevyužili. Súper svoju jedinú vážnejšiu šancu využil, a to rozhodlo o zápase."