Main Content

Futbal: Aogo a Rincon doplatili na výlet na Malorku, proti Herthe si nezahrajú

streda, 21. august 2013 18:05 | Autor: TASR

Berlín 21. augusta (TASR) - Dennis Aogo a Tomas Rincon nefigurujú v kádri bundesligového tímu Hamburg SV na sobotňajší duel najvyššej nemeckej futbalovej súťaže na pôde Herthy Berlín. Doplatili tak na svoj bleskový "výlet" na španielsky ostrov Malorka po sobotňajšej zahanbujúcej domácej prehre 1:5 s Hoffenheimom.

Tréner Thorsten Fink dal hráčom po debakli dvojdňové voľno, čo obaja hráči využili na návštevu známeho letoviska. Obranca Aogo sa na Malorke stretol so svojim agentom, venezuelský stredopoliar Rincon tam údajne cestoval z rodinných dôvodov. Ich počínanie ale nahnevalo vedenie Hamburgu a dostali trest. "Nedali sme im dvojdňové voľno na to, aby leteli na Malorku, ale aby premýšľali o tom ako byť lepší," zdôvodnil klubové rozhodnutie Fink.

Futbalisti HSV majú za sebou nevydarený vstup do nového ligového ročníka, po dvoch kolách majú na konte jediný bod a inkasovali už osem gólov. "V princípe si hráči počas voľna môžu robiť čo chcú, ale ísť na párty ostrov po takom nevydarenom predstavení je zlým signálom. To je niečo, čo nemôžeme tolerovať," citovala agentúra Reuters športového riaditeľa Hamburgu Olivera Kreuzera.